05:15:26 03.03.2024
Stiri

Ce spune Streleț despre ARESTAREA lui Plahotniuc și o eventuală guvernare cu PD: „E o ruletă rusească”

Politică 03.12.2015 09:39 Vizualizări14772 Autor: Ziarul National
Ce spune Streleț despre ARESTAREA lui Plahotniuc și o eventuală guvernare cu PD: „E o ruletă rusească”


Liderul interimar al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Valeriu Streleț, nu crede că, în actualele condiții, procurorul general, Corneliu Gurin, ar putea să-și prezinte demisia, iar liderul neformal al Partidului Democrat (PD), Vladimir Plahotniuc, să fie arestat de către organele de drept.

„Nu văd cum Plahotniuc ar putea fi arestat, fie că vreau eu sau nu vreau acest lucru. Asta pentru că unul dintre centrele de comandă este pe bulevardul Cantemir”, a declarat Streleț în cadrul emisiunii „Alb&Negbru”, de la Unimedia.

Potrivit liberal-democratului, PD își dorește în continuare conservarea sistemului, să mimeze reformele. „Ei vor să dețină controlul, să aibă un Guvern previzibil care să nu le atingă interesele. Noi înțelegem că să guvernezi cu PD, în actualele condiții, e ca o ruletă rusească. De la ei poți să te aștepți la orice, cu Guvern demis în orice clipă. În cadrul discuțiilor cu PD, PL și grupul deputaților neafiliați am vorbit despre resetarea instituțiilor de drept, schimbarea conducătorilor de instituții, eficientizarea activității acestora. Parcă există o deschidere generală în acest sens, dar urmează să vedem ce se va întâmpla. Ce ține de procurorul Gurin, atunci nu cred că dânsul ar pleca de bunăvoie din funcție”, a menționat sursa citată.

În alt context, Valeriu Streleț spune că nu toți participanții la discuție vor în fruntea guvernului un premier neafiliat politic. „Avem cel puțin trei candidaturi pentru funcția de premier. Nu o să dau nume, bineînțeles. PLDM nu ține morțiș ca să propună candidatul pentru această funcție. Să facă propuneri și cei din PD sau PL. Noi ne dorim să alegem o persoană integră, iar ulterior să mergem s-o înaintăm președintelui Nicolae Timofti. Dacă nu se respectă această cerință, atunci vom decide în interiorul partidului ce facem mai departe”, a conchis Streleț.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md