22:31:54 07.04.2020
 
Stiri

Ambasadorul Daniel Ioniță comentează PROTESTUL opoziției de la Chișinău din fața Ambasadei României: „România este un stat care are o memorie lungă”

Politică 24.08.2018 12:20 Vizualizări1765 Autor: Ziarul National
Ambasadorul Daniel Ioniță comentează PROTESTUL opoziției de la Chișinău din fața Ambasadei României: „România este un stat care are o memorie lungă” facebook


Ambasadorul României în R. Moldova, Excelența Sa Daniel Ioniță, a comentat scurt protestul organizat de reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) în fața misiunii diplomatice pe 12 august curent.

„România este un stat mai mare decât pare la prima vedere, un stat care are o memorie lungă. Este un stat membru al UE și NATO. Cred că ar fi o greșeală să judecăm relațiile cu România prin prisma relațiilor dintre partidele de la București și partidele de aici”, a declară Daniel Ioniță într-un interviu pentru Deschide.md.

Oficialul amintește că există foarte mulți cetățeni din R. Moldova care au dublă cetățenie, adică și pe cea română. „În cazul respectiv, ar trebui să ne uităm cu mare atenție cine anume a fost la manifestările respective și în ce calitate. Evident nu este rolul meu ca Ambasador să intru în evaluări de natură politică, nu am făcut-o și nu o voi face”, a adăugat Excelența Sa, precizând că România este un stat care va susține R. Moldova atâta timp cât evoluțiile de la Chișinău se încadrează în conceptele democratice și ale statului drept.

Amintim că, pe 12 august curent, câteva zeci de adepţi ai PPDA, PAS și PLDM au participat la Chişinău la o demonstrație de sprijin a protestelor antiguvernamentale din Bucureşti. Manifestaţia a început în centrul capitalei, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, şi a continuat la Ambasada României. Participanţii au scandat „PD şi PSD aceeaşi mafie!", „Fără penali!”, „Jandarmilor, ruşine!”, „Fraţi români nu cedaţi, hoţii la dubă-i băgaţi!”, „Jandarmeria apără hoţia!”, „Stop violenţa!”, „Jos tortura!” „Protestăm, nu cedăm!”, „Suntem solidari!”.

Unii analiști politici au criticat manifestanții pentru că au protestat în fața Ambasadei României, mai ales că Bucureștiul a susținut tot timpul R. Moldova. Manifestanților li s-a reproșat, de asemenea, și faptul că niciodată nu au protestat în fața Ambasadei Federației Ruse, care are armată și armament pe teritoriul R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Decebal 24.08.2018 13:23

RM care afirma ca este un stat NEUTRU, si vrea asta sa fie in continuare, ar trebui ca si cetatenii sa aiba acest comportamentIn statele neutre cetatenii se cam abtin sa faca aprecieri la politicile din alte state. Este o problema de mentalitate pentru care ar trebui sa explice specialistii Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face, spune si Bblia. Neamesticul in trebuirile altor state este si un prinncipiu al OSCE, ONU.. Ce ce unii stau doar pe baricadele Urii ??? Aici e marea problema .. E necsar de edicat tineretul in spiritul pacii...

Mihai 26.08.2018 13:15

D.Ionita este sustinatorul "stabilitatii" proxenetului Plohis inca mult inainte de a deveni ambasador la Chisinau! Oare instalarea gruparii PD la putere a fost in mod democratic si conform statului de drept,despre care afirma Ionita?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

03.04.2020 09:36 Nicolae Negru Nicolae Negru // Starea de sănătate a...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md