11:20:20 10.04.2020
 
Stiri

Cât de PERICULOȘI sunt pufuleții pentru copii

Știri 15.09.2015 13:07 Vizualizări3340 Autor: Ziarul National
Cât de PERICULOȘI sunt pufuleții pentru copii doctorulzilei.ro


Sunt unele dintre cele mai preferate produse de către copii, iar pe ambalajul lor scrie că ar fi 100% produs natural.

Cu toate acestea, puțin părinți știu că, de fapt, pufuleții sunt foarte toxici și foarte dăunători pentru micuți, deoarece pe ambalaj nu este indicat conținutul adevărat al acestora.

Experții în nutriție descriu pufuleţii ca fiind un produs spongios, obținut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs, iar profilul nutrițional este extrem de dezechilibrat, cu un mare exces de glucide, scrie eumama.md.

În lista de ingrediente ale acestui produs se regăsește sarea, coloranții, îndulcitorii şi aromele artificiale, care sunt produse sintetice, de laborator, iar apoi sunt folosite des în prepararea pufuleților.

Conform specialiștilor, pufuleţii conțin și un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.

Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate şi este cel care dă pufuleților culoarea galbenă. De asemenea, este unul dintre cei mai periculoși aditivi utilizați în industria alimentară. El poate provoca tulburări de vedere, dificultăți de respirație și eczeme.

De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenția acestora. Nici consumul de E 133, prezent în pufuleți nu este lipsit de riscuri.

O doză mai mare, de 12,5 mg/kg corp, poate produce bronhoconstricţie (contracție a bronhiilor și bronhiolelor) şi destrucții cromozomiale. Conform noilor reglementări, producătorii vor fi obligați să scrie toate efectele adverse pe etichete.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md