00:55:17 06.12.2023
Stiri

Candu i-a amintit lui Mihametșin despre rezoluțiile Congresului SUA, Adunării Parlamentare a OSCE, summitului NATO și Adunării Generale a ONU, care solicită retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

Politică 18.07.2018 18:38 Vizualizări1149 Autor: Ziarul National


Candu i-a amintit lui Mihametșin despre rezoluțiile Congresului SUA, Adunării Parlamentare a OSCE, summitului NATO și Adunării Generale a ONU, care solicită retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Farit Muhametșin, aflat la final de mandat la Chișinău, a mers astăzi la Parlament pentru a se întâlni cu spicherul Andrian Candu.

Un comunicat de presă al Parlamentului arată că oficialul de la Chișinău a reafirmat interesul R. Moldova pentru dezvoltarea dialogului moldo-rus în spiritul respectului reciproc între țări și luând în considerare vectorul de dezvoltare ales de reublica noastră, cel de integrare europeană.

Andrian Candu i-a mai spus diplomatului rus că Republica Moldova este interesată de restabilirea integrală a relațiilor comerciale și economice cu Federația Rusă, bazate pe încredere, respect și interes reciproc, dar i-a reamintit și de recentele rezoluții ale Congresului SUA, Adunării Parlamentare a OSCE, summitului NATO și Adunării Generale a ONU, care solicită retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Potrivit președintelui Parlamentului, Republicii Moldova își dorește soluționare pașnică a conflictului transnistrean în cadrul formatului de negocieri 5+2, pe baza respectării principiilor suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova.

Comunicatul de presă nu face referire și la declarațiile lui Muhametșin, iar Ambasada Rusiei nu a făcut public vreun comunicat legat de întâlnirea de la Parlament.

Menționăm că noul Ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, ar urma să ajungă în câteva luni la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md