05:53:40 08.12.2021
Stiri

Candidatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, și-a prezentat programul electoral: „Trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului”

Partide/Comunicate 12.04.2018 14:37 Vizualizări1427 Autor: Ziarul National
Candidatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, și-a prezentat programul electoral: „Trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului” privesc.eu


Adaos la pensii de câte o mie de lei, îndemnizații unice la nașterea copiilor de până la 10 mii de lei, investiții străine în Chișinău, curățenie și ordine pe străzi, precum și modernizarea transportului public, sunt doar o câteva angajamente asumate de candidatul Partidului „ȘOR” la Primăria Chișinău, Reghina Apostolova. Aceasta a dat asigurări, în cadrul unei conferințe de presă în care și-a prezentat programul de activitate, că va realiza promisiunile menționate mai sus într-un singur an de mandat.

Apostolova a anunțat că programul său electoral este intitulat „Trei lovituri de grație pentru problemele Chișinăului” și e menit să rezolve problemele de infrastructură, cele din sfera socială și economică.

La fel ca în Orhei, unde Reghina Apostolova deține funcția de viceprimar, și în Chișinău Partidul „ȘOR” își propune să acorde o atenție specială categoriilor mai vulnerabile ale populației – bătrânilor și familiilor tinere.

Astfel, pentru cei în vârstă, candidatul Partidului „ȘOR” promite un adaos la pensie de 1.000 de lei pe lună, pentru a compensa astfel prețurile mari. Reghina Apostolova a spus că are oferte și pentru tinerele familii – îndemnizații unice la nașterea copiilor de la 7.000 la 10.000 de lei. În plus, la fel ca în Orhei, ea propune realizarea unui proiect de locuințe sociale, care le va permite tinerelor familii să-și procure locuințe la prețuri mici și fără dobândă. De asemenea, dacă va învinge la alegeri, atunci în Chișinău vor apărea magazine și farmacii sociale, cu prețuri mult mai mici decât în rețelele comerciale, a dat asigurări candidatul.

Reghina Apostolova a precizat că „va ataca” și problema infrastructurii proaste a municipiului Chișinău, inclusiv prin modernizarea rețelelor de transport public, construcția de noduri de transport multietajate, iluminatul stradal, sau crearea și restabilizarea zonelor verzi. „A venit timpul să nu mai vorbim despre Chișinău – oraș european, dar să-l transformăm într-o capitală europeană, curată și amenajată. E timpul să ne amintim despre Chișinău ca despre Orașul Alb”, a declarat Reghina Apostolova, în timpul prezentării programului său electoral.

În acest sens, candidatul Partidului „ȘOR” a prezentat și un program de revigorare financiară și economică a municipiului care va permite finanțarea programelor sociale. Astfel, ea a punctat că vor fi utilizate relațiile existente pentru a atrage în Chișinău investiții străine și vor fi majorate veniturile municipale. Aceasta a oferit în calitate de exemplu orașul Orhei, acolo unde autoritățile au reușit să colecteze bani suplimentari la buget din majorarea taxelor pentru țigări.

Candidatul Reghina Apostolova a spus că e conștientă că primarul ales va avea un mandat de doar un an, dar a dat asigurări că ceea ce și-a propus în programul său este pe deplin realizabil „pentru cineva care știe cum să o facă”.

„Experiența mea de lucru în calitate de viceprimar de Orhei demonstrează că și într-un an pot fi obținute rezultate vizibile dacă îți pui scopuri reale și îți faci ca prioritate cele mai presante probleme ale orășenilor. Programul nostru este prevăzut pentru un an și ne angajăm să realizăm fiecare punct. Sunt sigură că într-un an vom putea să aplicăm trei lovituri de grație celor mai grave probleme”, a accentuat Reghina Apostolova

Ea a declarat că e sigură ca va reuși să aibă sprijinul Consiliului municipal la inițiativele sale, indiferent de culoarea politică a consilierilor. „Noi nu ne vom implica în luptele și intrigile politice, dar ne vom concentra pe rezolvarea problemelor orășenilor și ale orașului. Astfel vom obține consens în CMC și susținerea programului nostru. Noi știm ce și cum să facem pentru îmbunătățirea situației. Am demonstrat asta la Orhei. Vom demonstra și la Chișinău”, a mai adăugat Apostolova.

La conferința de prezentare a programului a participat și liderul formațiunii, Ilan Șor. Primarul de Orhei a spus că Reghina Apostolova este un profesionist desăvârșit și are capacitatea să modernizeze municipiul Chișinău, după modelul aplicat în Orhei.

Amintim că Reghina Apostolova a fost înregistrată la 10 aprilie în calitate de candidat pentru funcția de primar de Chișinău la alegerile locale noi din 20 mai. Aceasta este de profesie pedagog. A fost inițial profesoară, după care a ajuns directorul unui liceu din capitală. Reghina Apostolova deține în prezent funcția de viceprimar de Orhei și e responsabilă de cea mai mare parte a proiectelor sociale și de infrastructură. Aceasta a ocupat anterior și funcția de pretor interimar al sectorului Râșcani.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md