13:58:46 23.09.2018
 
Stiri

Așa-zisul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev: „Scopul nostru e să construim un stat INDEPENDENT, care să se unească cu Federația Rusă”

Politică 07.06.2018 15:00 Vizualizări2620 Autor: Ziarul National
Așa-zisul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev: „Scopul nostru e să construim un stat INDEPENDENT, care să se unească cu Federația Rusă”

Autoritățile neconstituționale de la Tiraspol urmăresc să se rupă de R. Moldova, pentru ca ulterior să se unească cu Federația Rusă, declară așa-zisul șef al diplomației de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, într-un interviu pentru Eastbook.eu.

Ignatiev a recunoscut faptul că drumul spre recunoaștere a Transnistriei va fi foarte dificil, iar din acest motiv se încearcă căutarea unei forme de rezolvare a conflictului.

„Putem să ne amintim de „planul Primakov”, „Memorandumul Kozak” sau așa-numiții „șapte pași” care au fost propuși de Iușcenko. Prin intermediul „Memorandumului Kozak” s-a încercat construirea unei federații asimetrice. După lungi negocieri și întâlniri, ambele părți au fost de acord pentru semna documentul. Dar, în ultimul moment, partea moldovenească a refuzat. Atunci a fost ratată ultima șansă politică și diplomatică pentru a construi un stat comun în interiorul frontierelor comune. Dacă în 2003 acel document intra în vigoare, atunci astăzi vedeam deja dacă era viabilă această construcție”, a declarat Ignatiev.

Sursa citată susține că Transnistria nu e parte componentă a R. Moldova și că populația din stânga Nistrului optează pentru independență și alipirea la Rusia.

CITIȚI și INTERVIU // Ion Leahu: „Cele patru protocoale semnate de Chișinău și Tiraspol sunt în DETRIMENTUL intereselor R. Moldova”

„Statul nostru există deja de 28 de ani, iar în această perioadă am demonstrat că suntem capabili să supraviețuim. Este o realitate. Țelul nostru este să construim un stat independent, cu aderarea ulterioară la Federația Rusă. Acest lucru s-a decis în 2006 și nu cred că părerea populației s-a schimbat. Acum noi dezvoltăm relații complexe cu Rusia, ca partener strategic al Transnistriei”, a adăugat acesta.

Ignatiev a vorbit și despre obiectivele sale în calitate de șef al diplomației de la Tiraspol: „Desigur, soluționarea relațiilor moldo-transnistrene la nivelul existenței a două state independente. Un factor la fel de important este recunoașterea internațională a Transnistriei. Avem, de asemenea, priorități strategice - integrarea în spațiul eurasiatic. În cazul în care majoritatea cetățenilor va dori dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Euroasiatică, atunci vom pune în aplicare această solicitare”, a conchis Vitali Ignatiev.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!SWERGT 07.06.2018 15:27

AUUUUUUUUUUUU CINEVA VEDE AICI UNIONISM ????????????? ....... UNDE E BLEGUL DE DONDON sa comenteze aici cum se va lupta cu ei ??????????????????????

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2018 11:19 Ziarul National Maria Șleahtițchi // Pe strada Lech K...

21.09.2018 09:27 Nicolae Negru Fantoma lui Filat sau diplopie

17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md