20:28:57 19.07.2019
 
Stiri

Armata Națională împlinește 27 de ani: „Recunoştinţă militarilor pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care dau dovadă fiind alături de cetăţeni, atunci când apără pacea şi liniştea”

Politică 03.09.2018 12:16 Vizualizări764 Autor: Ziarul National
Armata Națională împlinește 27 de ani: „Recunoştinţă militarilor pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care dau dovadă fiind alături de cetăţeni, atunci când apără pacea şi liniştea”

Armata Națională sărbătorește pe 3 septembrie cea de-a 27-a aniversare, iar autoritățile promit transformarea acesteia în una de „tip european”.

Într-un mesaj adresat cu această ocazie, premierul Pavel Filip subliniază că Armata Naţională a fost creată pentru apărarea libertății, suveranității şi independenței Republicii Moldova.

„Ea este o expresie a legăturilor strânse dintre generaţii şi o continuitate a tradiţiilor strămoşilor noştri de a servi cu cinste şi demnitate Patria. Ziua Armatei Naționale este o ocazie în plus de a exprima recunoştinţă militarilor pentru simţul datoriei, profesionalismul şi abnegaţia de care dau dovadă fiind alături de cetăţeni, atunci când apără pacea şi liniştea sau atunci când participă la înlăturarea consecințelor cataclismelor naturale”, se arată în mesaj.

Premierul promite că Guvernul Republicii Moldova va fi alături de militari și va susține efortul de transformare a Armatei Naționale în una profesionistă, unde va fi scos în prim plan rolul militarului în cadrul sistemului naţional de apărare, în conformitate cu Programul „Armata Profesionistă 2018-2021”.

„Armata Naţională urmează să devină una de tip european, profesionistă, mai bine organizată şi mai disciplinată, să-şi sporească capacităţile de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii, să pună în aplicare pe larg instrumentele de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională. Vă mulţumesc pentru prestaţia excelentă în cadrul misiunilor cu mandat internaţional, astfel statul nostru devenind un partener de încredere, un garant al stabilităţii şi securităţii în regiune. Din numele Guvernului şi al meu personal, exprim sincere mulţumiri militarilor, angajaţilor, veteranilor Armatei Naţionale pentru credinţa, devotamentul şi serviciul ireproşabil. Îmi exprim încrederea că și pe viitor veţi îndeplini cu demnitate sarcinile constituţionale de apărare a Patriei, de garant al securităţii naţionale, de apărare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. La mulţi ani de Ziua Armatei Naţionale!”, cităm din același mesaj.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, are în această zi motiv dublu de sărbătoare.

„Sărbătoare dublă astăzi. Ziua Armatei Naționale și cea mai scumpă fetiță din lume împlinește 3 ani! Mulțumesc Anastasia pentru cel mai frumos cadou!”, a scris ministrul pe Facebook.

Menționăm că cea de-a 27-a aniversare a Armatei Naționale a fost sărbătorită ieri prin exerciții demonstrative, o paradă a uniformelor militare și o expoziție de armament şi tehnică militară, fotografii şi drapele istorice.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md