05:51:40 20.06.2024
Stiri

România a mai donat o SUTĂ de mii de euro Republicii Moldova!

Economie 23.07.2015 17:07 Vizualizări2290 Autor: Galina Munteanu
România a mai donat o SUTĂ de mii de euro Republicii Moldova!


Guvernul României a acordat Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) un suport financiar de o sută de mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru a dezvolta un sistem de control, monitorizare și raportare a bolilor la animale.

Memorandumul de înțelegere în acest sens a fost semnat de către Ambasadorul României în R. Moldova, Marius Lazurca, și directorul general ANSA, Iurie Carp.

„Este un gest prietenesc din partea colegilor din România. Aceste o sută de mii de euro vor fi destinate pentru Centrul Republican de Diagnostică Veterinară pentru teste. Suntem foarte recunoscători și promitem din partea noastră că o să fie folisiți așa cum le-a fost menirea, spre binele și siguranța alimentelor”, a spus directorul ANSA, Iurie Carp.

Potrivit semnatarilor documentului, dezvoltarea unui astfel de sistem în conformitate cu cerințele europene este un prim-pas pentru deschiderea de noi piețe pentru animalele vii și produsele de origine animală din R. Moldova.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate consumabile necesare laboratorului, pentru a testa probelor necesare pentru verificarea eficienței vaccinării, întocmirea raportului către Comisia Europeană, precum și instruire pentru acreditarea metodelor de laborator.

„Este pentru noi un moment foarte bucuros, pentru că ne permite să continuăm o colaborare pe care am început-o cu mai mulți ani și care reprezintă pentru România o direcție strategică de sprijin pentru R. Moldova. Ne propunem ca și în anii care urmează să continuăm sprijinul în această direcție”, a spus Marius Lazurca

Menționăm că România este al doilea cel mai mare donator bilateral pentru R. Moldova, după SUA, și al treilea în lista generală a donatorilor, după SUA (121,5 milioane de dolari SUA) și Uniunea Europeană (116,8 milioane de dolari SUA). În anul trecut, Guvernul de la București a alocat Republicii Moldova 70,3 milioane de dolari pentru diverse proiecte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md