16:08:25 19.09.2018
 
Stiri

Andrian Candu, despre introducerea sintagmei de „integrare europeană” în Constituție: „Sper să reușim cât mai curând”

Politică 11.06.2018 19:00 Vizualizări827 Autor: Ziarul National
Andrian Candu, despre introducerea sintagmei de „integrare europeană” în Constituție: „Sper să reușim cât mai curând”

Parlamentul ar putea aproba, pe parcursul următoarelor luni, includerea în Constituție a obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Toate eforturile autorităților din ultimii ani sunt de integrare europeană a Republicii Moldova, o prioritate a țării noastre. Ne propunem să facem modificări în Constituție, astfel încât să fie stabilit expres că singura direcție de dezvoltare a Republicii Moldova este integrarea europeană. Sper să reușim cât mai curând”, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Andrian Candu, la întrevederea cu delegația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Andrian Candu le-a vorbit parlamentarilor din România despre modificările legislative, operate la Chișinău, în vederea armonizării legislației naționale la aquis-ul comunitar și implementării Acordului de Asociere și a celui de liber schimb.

În contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene în 2019, Candu a subliniat importanța dinamizării relațiilor bilaterale, în special prin proiecte de infrastructură comune.

„Noi simțim în fiecare zi suportul României. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene oferă Republicii Moldova posibilitatea să fie mai vizibilă pe agenda UE”, a menționat președintele Parlamentului.

Copreședintele Comisiei, Bogdan-Ionel Rodeanu, a reiterat faptul că România va continua să sprijine Republica Moldova pe drumul european și să dinamizeze relațiile de diplomație parlamentară prin diverse instrumente legislative, iar europarlamentarul Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, a menționat că este nevoie să se continue cu aceeași seriozitate din partea autorităților din Republica Moldova pe drumul de apropiere de UE.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Adevărul 11.06.2018 20:17

Aceasta ar fi una din solutiile tarii in caz ca partidele pro-europene din opozitie nu-si vor lasa interesele personale si vor face alianta ca celelalte partide, pentru ca in cele din urma sa avem iarasi un partid pro-european pentru a continua traseul pe care lam ales.

Andrei 11.06.2018 20:16

Dacă lui Candu ii va reuși introducerea acestei sintagme in constituție, atunci la toți rușii le vor arde fundurile. Moldova are un singur vector de dezvoltare și acesta e cel european. Succese lui Candu și altor deputați europeni din parlament.

Mihai 11.06.2018 21:39

Unica cale de dezvoltare a țării este UE, să fi trăit cu rușii era să trăim cu mult mai rău.

realist 11.06.2018 21:01

Romania tot a introdus in Constitutie integrarea europeana prin 2001

Andrei 11.06.2018 21:57

După toate eforturile făcute pînă acum în acest sens, includerea sintagmei de „integrare europeană” în Constituție, ar fi o realizare importantă a forțelor cu adevărat pro-europene, spre realizarea acestui obiectiv.

Ion 12.06.2018 09:47

Contitutia nu trebuie sa fie la cheremul unor pederasti care for penetrati in cur si-n gura de pederastii din EuroJopa! Vectorul geopolitic il alege Poporul la alegeri! Maine poimaine criminalul Vlad Plahotniuc nu va mai fi la guvernare si atunci daaca Poporul spune nu GAYRopei ce. facem? Ne apucam din nou sa schimbam Constitutia

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md