02:40:13 18.08.2019
 
Stiri

Andrian Candu explică prezența soției ex-guvernatorului BNM pe lista electorală a PD și numirea noilor judecători ai Curții Constituționale

Politică 27.12.2018 14:06 Vizualizări1034 Autor: Ziarul National
Andrian Candu explică prezența soției ex-guvernatorului BNM pe lista electorală a PD și numirea noilor judecători ai Curții Constituționale

Președintele Parlamentului și vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Andrian Candu, afirmă că prezența Otilie Drăguțanu pe lista electorală a formațiunii conduse de Vlad Plahotniuc nu are nicio legătură cu faptul că aceasta este soția ex-guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu.

„Otilia Drăguțanu este cunoscută și ca nefiind soția ex-guvernatorului BNM. Dânsa are un rol deosebit în societatea civilă și mediul de afaceri. Mă bucur să facă parte din echipa noastră, nefiind membru PD. Otilia Drăguțanu are destule calități profesionale să se regăsească pe lista PD. Calitatea de candidat pe lista PD se bazează pe alte criterii decât soție, soț, afiliere, afinități etc.”, a declarat astăzi Candu, în cadrul conferinței de bilanț a activității actualului Legislativ.

De asemenea, Andrian Candu a fost întrebat și de numirile de la Curtea Constituțională, care au provocat discuții în societate. „Au fost numiri pe criterii politice. De ce în alte state judecătorii de la Curtea Constituțională sunt numiți pe criterii politice, iar la noi nu? De ce acum s-au făcut aceste numiri? Un judecător și-a dat demisia și nu vreau să intru în detalii. Noi ne dorim o Curte eficientă, mai ales în contextul alegerilor parlamentare. E nevoie de validarea alegerilor”, a adăugat acesta.

Spicherul a punctat că timpul va arăta dacă numirile din ultima perioadă, inclusiv la Curtea Constituțională, Curtea de Conturi etc. sunt bune. „Dacă sunt buni sau răi, va arăta timpul. Cel puțin, în ultimii ani numirile făcute au fost bune, deoarece au fost rezultate. Vom mai face și în continuare alte numiri”, a conchis Candu.

Amintim că Parlamentul a votat pentru numirea în funcția de judecători la Curtea Constituțională pe deputații Artur Reșetnicov și Raisa Apolschi, precum și pe fostul procuror general, Corneliu Gurin. Iar fostul șef al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a ajuns la Curtea de Conturi.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante
Top stiri

Daniela 27.12.2018 14:31

orice candidatură care este demnă de a ocupa funcția de deputat, este binevenită!

Petronel 27.12.2018 17:09

Principalul este ca doamna Otilia este un prefesionist in domeniul economiei!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

09.08.2019 14:48 Nicolae Negru Uzurpatorul strigă uzurpatorii?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md