13:32:47 21.07.2024
Stiri

Ana Guțu le răspunde liberal-reformatorilor: „Sloganul pare RIDICOL, din moment ce PLR a încăput pe mâna fraților Țopa”

Politică 22.10.2014 10:28 Vizualizări3762 Autor: Raisa Lozinschi
Ana Guțu le răspunde liberal-reformatorilor: „Sloganul pare RIDICOL, din moment ce PLR a încăput pe mâna fraților Țopa”


Ping-pongul dintre Ana Guțu și conducerea Partidului Liberal Reformator (PLR) continuă.

După ce ieri PLR a acuzat-o pe Ana Guțu de „trădare”, din cauză că deputata, alături de alți colegi din același partid, au semnat un apel prin care îndemnau formațiunea să nu participe în campania electorală pentru „a nu dispersa votul proeuropean”, acuzațiile reciproce nu s-au încheiat.

Într-o postare pe o rețea de socializare, intitulată „PLR și trădarea națională”, Ana Guțu, care a refuzat să figureze pe lista electorală a partidului, spune că „ne-am retras onorabil și la timp din aceasta echipă oligarhizată”.

Potrivit deputatei, sloganul „Moldova fără oligarhi” pare a fi „ridicol și lipsit de sens, din moment ce PLR a încăput pe mâna fraților (verișorilor) Țopa”.

„Generalul Vitalie Marinuță a avut dreptate, când a dat alarma în luna februarie: PLR a devenit partid capturat, au fost duși de nas membrii partidului cu promisiunea venirii lui Ion Sturza, se știa deja demult că acesta nu va veni, dar majoritatea din biroul politic a preferat să îmbete cu apă rece oamenii cu discernământ din PLR. Din păcate, după declarația cu intenții nobile din 12 aprilie, aspirațiile la o democrație internă de partid, la meritocrație și profesionalism au degenerat în „gășcuirea” pe baze financiare a unei mâini de oameni, care au decis demult soarta PLR. (…) Oamenii cu potențial din PLR au fost marginalizați și apoi eliminați – Vitalie Marinuță, Gheorghe Șalaru, Dorin Dușciac, Sergiu Stanciu, subsemnata”, acuză Ana Guțu.

Deputata prezice că, după alegeri, PLR „va dispărea în neant”, dar „va rămâne doar gestul celor 7 deputați, care, treziți la viață de o „trădătoare”, au votat Guvernul Leancă în 2013 și prin aceasta a fost asigurată finalitatea coaliției proeuropene: liberalizarea vizelor și semnarea Acordului de Asociere. Important e că a câștigat din acest gest Republica Moldova și cetățenii săi, restul nu contează”, susține Guțu.

Liberal-reformatoarea mai acuză partidul „din care nu ne-am dat demisia” de lipsă de democrație internă și responsabilitate, avertizând că, din cauza „miopiei și senilității intelectuale ale unor epave, pretinși bărbați ai neamului”, în Parlamentul R. Moldova ar putea veni, după alegeri, „neofasciștii Petrenko, Tuleanțev și Usatîi”.

Conducerea Partidului Liberal Reformator nu a comentat încă acuzațiile Anei Guțu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md