14:13:17 26.06.2022
Stiri

Americanii au decodat STRATEGIA LUI PUTIN: „Atacul Rusiei este IMINENT!”

Știri 05.04.2015 19:48 Vizualizări3638 Autor: Ziarul National
Americanii au decodat STRATEGIA LUI PUTIN: „Atacul Rusiei este IMINENT!”


Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru războiul din Ucraina, ţară insuficient dotată cu echipamentele necesare pentru a face faţă unei astfel de ofensive, iar ucrainenii ar putea fi atacaţi din nou în următoarele 60 de zile.

Acestea sunt câteva dintre concluziile trase de generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forţelor NATO în Europa, în urma unei reunini recente la care au participat, printre alţii, general-locotenentul (în retragere) Patrick M. Hughes, general-locotenentul (în retragere) John S. Caldwell, fost cercetător al Armatei, preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko, liderul militar ucrainean Viktor Mujenko şi ambasadorul american din Ucraina Geoffrey Pyat.

Într-un articol publicat de newsweek. com, citat de gandul.info, Wesley Clark a făcut un rezumat al discuţiilor purtate de participanţii la întâlnirea respectivă, scoţând în evidenţă câteva aspecte importante:

1. Vladimir Putin este responsabil pentru război

„În ciuda comentariilor politice şi din presă, ceea ce se petrece în Ucraina nu este un război civil condus de separatiştii ucraineni”, crede generalul. „Este un război condus, finanţat şi aprovizionat de Kremlin care, de asemenea, exploatează şi nemulţumirile manifestate de unii locuitori din regiunea Donbass. Ideea că Ucraina este lipsită de ajutor în faţa agresiunilor ruseşti este greşită şi ar trebui dezaprobată, dar, puse în balanţă, echipamentele Ucrainei sunt total inadecvate.

2. Ucraina îşi foloseşte toate resursele disponibile

„Guvernul ucrainean şi-a folosit în mod adecvat toare resursele pe care le are, însă fortele Ucrainei sunt infime în faţa agresorului său mult mai puternic”, apreciază Wesley Clark, subliniind că peste 41.000 de trupe au fost mobilizate până acum în încercarea de a face faţă conflictului izbucnit.

3. Forţele Rusiei sunt mult mai numeroase şi beneficiază de tehnologie avansată

„Ucrainenii au răspuns bine separatiştilor şi voluntarilor paramilitari, însă nu poate ţine piept forţelor ruseşti, care sunt puternic implicate în luptele din estul Ucrainei”, a comentat generalul american. „Estimările arată că circa 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse şi 30.000 sau 35.000 de separatişti se află în estul Ucrainei. Aceste forţe sunt dotate cu 400 de tancuri şi 700 de piese de artilerie, inclusiv lansatoare de rachete. Alţi 50.000 de militari ruşi sunt localizaţi de-a lungul graniţelor Rusiei cu Ucraina. 50.000 de ruşi se află în Crimeea”, a adăugat el.

4. Ucrainenilor le lipsesc echipamentele-cheie

„Ucraina foloseşte încă echipamentul din „era sovietică”, iar echipamentele moderne sunt limitate”, subliniază generalul. Wesley Clark mai atrage atenţia că ucrainenii nu pot comunica prin radio din cauza bruiajelor Rusiei, nu au arme antiblindaj, echipamente care să permită operarea pe timp de noapte sau radare performante.

5. Previziuni pentru viitor

„Forţele ucrainene se aşteaptă la un nou atac în următoarele 60 de zile”, este de părere Wesley Clark. Această estimare se bazează modelul de activitate rusesc şi analiza acţiunilor anterioare, precum şi pe declaraţiile recente ale făcute de Vladimir Putin, explică generalul.

În final, fostul comandant suprem al forţelor NATO în Europa atrage atenţia că Ucraina nu va putea face faţă singură agresiunilor pe care le întâmpină, ci are nevoie urgentă de asistenţă militară. Acest lucru ar implica frunizarea de dispozitive de imagistică şi de comunicare, sisteme anti-blindaj de rază lungă, arme cu vedere de noapte, radare şi alte echipamente.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

20.06.2022 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine e mai mare patriot

17.06.2022 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi într-o barcă, al...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md