15:37:25 18.05.2024
Stiri

Ambasadorul Rusiei la București PROPUNE un referendum ca în Crimeea pentru unirea României cu R. Moldova

Știri 12.11.2017 11:01 Vizualizări2227 Autor: Ziarul National


Ambasadorul Rusiei la București PROPUNE un referendum ca în Crimeea pentru unirea României cu R. Moldova Sursa: ziare.com

Ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, susține că România ar putea lua exemplul Rusiei și Crimeii pentru a reuși unirea cu Republica Moldova. Mai exact, ar trebui să organizăm un referendum.

„În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii, eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea”, a spus Kuzmin, zilele trecute, la Suceava, unde a participat la un seminar pe teme economice.

Diplomatul trimis de Moscova în țara noastră susține că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Rusia la care participarea a fost de peste 90%. Totuși, această voința a populației nu este recunoscută, în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut ca stat de foarte multe țări (nu și de România și Rusia), relatează agenția Karadeniz Press.

Întrebat cum vede situația Bucovinei, care a fost împărțită în două, ambasadorul a dat un răspuns evaziv. „Având în vedere aceste elemente, puteți analiza și situația din Bucovina”.

Prezent la același eveniment, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof.dr.ing. Valentin Popa, i-a atras subtil atenția ambasadorului că se fac chiar și cursuri pentru a identifica manipularea și consideră că ambasadorul a venit la Suceava mai mult pentru îmbunătățirea imaginii țării sale în regiune.

„În universitate suntem obișnuiți să ascultăm toate punctele de vedere și astăzi trebuie să învățam și chiar să facem cursuri pentru a ne feri de manipulare, pentru că suntem conștienți că suntem înconjurați de tehnici de manipulare din toate părțile”, a spus Valentin Popa.

Sursa: ziare.com


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md