17:12:58 19.05.2024
Stiri

Maia Sandu vine cu o nouă STRATEGIE privind procurarea vaccinurilor anti-COVID-19, după ce producătorii ezită să semneze contracte directe cu R. Moldova. Ce spune șefa statului despre UNIREA R. Moldova cu România

Actualitate 02.04.2021 15:35 Vizualizări4079 Autor: Ziarul National
Maia Sandu vine cu o nouă STRATEGIE privind procurarea vaccinurilor anti-COVID-19, după ce producătorii ezită să semneze contracte directe cu R. Moldova. Ce spune șefa statului despre UNIREA R. Moldova cu România


Președintele Maia Sandu susține că România a făcut foarte multe pentru R. Moldova, fiind primul stat care a oferit un lot de vaccin anti-COVID-19. În același timp, șeful statului susține că R. Moldova ar putea cumpăra vaccin de la România, în condițiile în care producătorii au deja semnate contracte cu mai multe state și nu reușesc să preia noi comenzi.

„România a făcut foarte multe. Așteptăm cu nerăbdare și următoarele doze de vaccin din această donație (de 200 de mii de doze n.r.). Am expediat o solicitare către România, în cazul în care va avea surplus de vaccin, să ne vândă. Așa am făcut și cu alte state. Ne facem mari speranțe că putem depăși această criză politică și că vom avea un guvern responsabil susținut de o majoritate parlamentară onestă și atunci se vor deschide oportunități foarte mari, inclusiv cu România. Avem foaia de parcurs din 2019, pe care nu am putut să o punem în practică pentru că mai întâi a căzut Guvernul la București, după care a fost demis guvernul meu. Avem planurile făcute, doar trebuie să lucrăm serios, inclusiv proiecte de infrastructură, cum este podul de la Ungheni, apoi al doilea proiect de conectare pe liniile electrice. Avem nevoie de voință politică la Chișinău, de claritate și de bune intenții din partea clasei politice din R. Moldova”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru G4media.ro.

Maia Sandu a fost întrebată dacă, pe termen lung, se poate vorbi despre Unirea celor două state românești.

„Acest lucru îl pot decide cetățenii și, dacă la un moment dat un număr suficient de mare vor decide că aceasta este calea pe care trebuie să meargă R. Moldova, aceasta va fi decizia. Între timp, ar trebui să ne axăm pe lucruri concrete, să construim poduri și la propriu, și la figurat, să facem proiecte în domeniul educației, culturii. Aceste proiecte i-ar ajuta pe cetățenii R. Moldova, care acum se uită cu frică spre România, să înțeleagă care e realitatea și îi poate ajuta să combată știrile false și propaganda. Noi aici în R. Moldova avem o mare problemă pentru că suntem supuși unor acțiuni mari de propagandă și dezinformare”, a precizat Maia Sandu.

Sursa citată a lăsat să se înțeleagă că Rusia ar încerca să destabilizeze situația.

„Vreau să spun că este foarte multă dezinformare și propagandă și ne este foarte greu să luptăm. Vedem că și țările mai puternice nu reușesc întotdeauna să facă față. În pofida acestui fapt, am reușit să dezvoltăm o rezistență la aceste acțiuni și rezultatul alegerilor din noiembrie demonstrează acest lucru. Trebuie să muncim și să învățăm unii de la alții cum să ne protejăm. Este vorba despre propaganda care este răspândită din foarte multe părți, dar bineînțeles că în R. Moldova televiziunile din Rusia au o cotă foarte ridicată, cetățenii noștri consumă foarte multă mass-media din Federația Rusă”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri
19.05.2024 10:33 495 Matrioșka din cutia chinezească

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md