REFERENDUM // Majoritatea cetățenilor R. Moldova optează pentru aderarea la UE. A crescut ușor și numărul celor care ar vota pentru UNIREA cu România
Majoritatea cetățenilor R. Moldova ar vota pentru aderarea la Uniunea Europeană, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc un referendum, potrivit unui sondaj realizat în perioada 9 - 27 februarie curent de Compania de cercetare sociologică IMAS.
Sondajul prezentat astăzi la București arată că 56 la sută dintre cetățenii R. Moldova ar vota fără ezitare pentru aderarea la UE, iar 28% - contra. În jur de 15 la sută dintre respondenți rămân indeciși.
CITIȚI și Maia Sandu, FAVORITĂ pentru un nou mandat de președinte, însă ar pierde în fața lui Dodon sau Ion Ceban în turul II. DIASPORA va avea un rol DETERMINANT în stabilirea viitorul șef al statului
Totodată, 38 la sută dintre cetățeni optează pentru Unirea cu România, în creștere cu un procent față de cercetarea sociologică prezentată în noiembrie 2023.
În același timp, 28% dintre cetățeni cred că R. Moldova ar fi în siguranță sub umbrela Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), iar 54% ar vota împotriva aderării R. Moldova la NATO.
Sondajul a fost realizat în perioada 9 - 27 februarie curent, pe un eșantion de 1 091 de respondenți, excluzând cetățenii din diaspora și de pe teritoriul Transnistriei. Marja de eroare este de 3%.
Amintim că președinta Maia Sandu a cerut luni, 18 martie, Parlamentului să inițieze toate procedurile juridice pentru desfășurarea, în toamna anului 2024, simultan cu alegerile prezidențiale, a referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Referendumul va fi unul constituțional, iar opțiunea exprimată urmează să fie consfințită în Legea Supremă a R. Moldova.
Douăzeci și șase de mii de buletine de vot care urmau să ajungă la trei secții de votare din Rusia au fost distruse. CEC: „S-a constatat imposibilitatea asigurării procesului de vot”
Război în Ucraina. Putin și-a demolat „cuibușorul de nebunii” de la Marea Neagră de frica dronelor
Veste proastă pentru acoliții lui Putin din R. Moldova. Liderul de la Kremlin a ajuns la fundul sacului și se gândește să ÎNCHEIE războiul, conform unor documente secrete. Când ar urma să pună punct agresiunii împotriva Ucrainei