15:04:44 23.05.2024
Stiri

Premierul Recean SPRIJINĂ inițiativa Maiei Sandu de a organiza un REFERENDUM privind aderarea R. Moldova la UE. „Este momentul potrivit să fim UNIȚI pentru aderarea la UE”

Actualitate 18.03.2024 16:57 Vizualizări893 Autor: Ziarul National
Premierul Recean SPRIJINĂ inițiativa Maiei Sandu de a organiza un REFERENDUM privind aderarea R. Moldova la UE. „Este momentul potrivit să fim UNIȚI pentru aderarea la UE”


Prim-ministrul Dorin Recean sprijină inițiativa președintei Maia Sandu de a organiza un referendum privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană, simultan cu alegerile prezidențiale din octombrie 2024.

„Împreună cu toți cetățenii acestui stat, alături de președinta Sandu, avem un obiectiv comun: cel de a construi Europa la noi acasă. Pentru asta, Guvernul construiește infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice de calitate pentru cetățeni”, a menționat Recean într-o postare pe Facebook.

Premierul a adăugat că e nevoie de unitate, în condițiile în care cetățenii pot ancora definitiv R. Moldova pe calea UE.

„Suntem uniți pentru R. Moldova europeană și este momentul potrivit să fim uniți pentru aderarea la Uniunea Europeană. Referendumul este alegerea care va defini destinul generațiilor viitoare, prin care confirmăm că R. Moldova este ancorată ireversibil pe calea europeană”, a punctat Dorin Recean.

Amintim că președinta Maia Sandu a cerut luni, 18 martie, Parlamentului să inițieze toate procedurile juridice pentru desfășurarea, în toamna anului 2024, simultan cu alegerile prezidențiale, a referendumului privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Referendumul va fi unul constituțional, iar opțiunea exprimată urmează să fie consfințită în Legea Supremă a R. Moldova.

„E un referendum constituțional, ceea ce înseamnă că, după votul cetățenilor, va fi modificată Constituția. (...) Odată scris în Constituție acest obiectiv de integrare europeană, toată clasa politică a Republici Moldova va fi obligată să urmeze decizia cetățenilor”, a precizat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md