08:51:32 22.02.2024
Stiri

Ziua Marii Uniri a adunat mai mulți lideri de partide unioniste la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului: „Cred că vom avea punctul de renaștere a Mișcării unioniste din R. Moldova”

Politică 02.12.2019 09:49 Vizualizări3400 Autor: Ziarul National
Ziua Marii Uniri a adunat mai mulți lideri de partide unioniste la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului: „Cred că vom avea punctul de renaștere a Mișcării unioniste din R. Moldova”


Mai mulți lideri de partide și asociații unioniste din R. Moldova și-au dat mâna, pe 1 decembrie, de Ziua Marii Uniri, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, pentru a marca împreună Ziua Națională a României.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, președintele Partidul Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, deputatul Lilian Carp și cel al Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, alături de numeroși români basarabeni, au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău și au adresat câte un mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 1 decembrie.

„Prin ceea ce se întâmplă astăzi, cred că vom avea punctul de renaștere a mișcării unioniste din R. Moldova. A venit vremea să avem o mișcare unionistă care să ducă până la capăt lupta pentru reîntregirea neamului, lupta pentru Unire, în așa fel încât să dăm jos hotarul de la Prut”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liderul liberal-democraților, Tudor Deliu, susține că noi trebuie să urmăm exemplul predecesorilor noștri, care au decis, acum 101 ani, să trăim împreună, într-o Românie unită.

CITIȚI și Hora UNIRII, la Orhei, de Ziua Națională a României. Ambasadorul Ioniță: „Este ziua când trebuie să privim cu recunoștință către trecut și cu încredere către viitor”

„Soarta acestui petic de pământ a fost tot timpul într-o situație deplorabilă. Am trăit străini la noi acasă, o soartă vitregă, au încercat să ne facă homo sovieticus, ceea ce se încearcă și astăzi, însă istoria demonstrează că, dacă o să urmăm exemplul predecesorilor noștri și o să fim împreună, putem reuși”, a spus Tudor Deliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md