22:07:39 24.06.2024
Stiri

Ziua Marii Uniri a adunat mai mulți lideri de partide unioniste la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului: „Cred că vom avea punctul de renaștere a Mișcării unioniste din R. Moldova”

Politică 02.12.2019 09:49 Vizualizări3488 Autor: Ziarul National
Ziua Marii Uniri a adunat mai mulți lideri de partide unioniste la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului: „Cred că vom avea punctul de renaștere a Mișcării unioniste din R. Moldova”


Mai mulți lideri de partide și asociații unioniste din R. Moldova și-au dat mâna, pe 1 decembrie, de Ziua Marii Uniri, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, pentru a marca împreună Ziua Națională a României.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, președintele Partidul Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, președintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, deputatul Lilian Carp și cel al Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, alături de numeroși români basarabeni, au depus flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău și au adresat câte un mesaj de felicitare cu prilejul zilei de 1 decembrie.

„Prin ceea ce se întâmplă astăzi, cred că vom avea punctul de renaștere a mișcării unioniste din R. Moldova. A venit vremea să avem o mișcare unionistă care să ducă până la capăt lupta pentru reîntregirea neamului, lupta pentru Unire, în așa fel încât să dăm jos hotarul de la Prut”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Liderul liberal-democraților, Tudor Deliu, susține că noi trebuie să urmăm exemplul predecesorilor noștri, care au decis, acum 101 ani, să trăim împreună, într-o Românie unită.

CITIȚI și Hora UNIRII, la Orhei, de Ziua Națională a României. Ambasadorul Ioniță: „Este ziua când trebuie să privim cu recunoștință către trecut și cu încredere către viitor”

„Soarta acestui petic de pământ a fost tot timpul într-o situație deplorabilă. Am trăit străini la noi acasă, o soartă vitregă, au încercat să ne facă homo sovieticus, ceea ce se încearcă și astăzi, însă istoria demonstrează că, dacă o să urmăm exemplul predecesorilor noștri și o să fim împreună, putem reuși”, a spus Tudor Deliu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md