07:14:18 19.09.2018
 
Stiri

Am întrebat, ați răspuns: Care a fost cel mai TRAUMATIZANT moment după divorț?

Știri 07.08.2018 19:30 Vizualizări681 Autor: Ziarul National
Am întrebat, ați răspuns: Care a fost cel mai TRAUMATIZANT moment după divorț? Sursa: avantaje.ro

Divorțul este o piatră de hotar pe care destinul ți-o aruncă în drum. Brusc și nemilos, fără să te întrebe și fără să te pregătească pentru ce va urma. Ceea ce se întâmplă după marea despărțire este o nebuloasă care ia diferite forme și culori, în funcție de istoricul fiecărui cuplu. De prezența sau absența copiilor în peisajul familiei. Am întrebat șase femei: care a fost cel mai traumatizant moment după divorț. Iată răspunsurile lor:

Simona Sîrbu:

„Eu nu am avut traume după divorț, ci după separare. Divorțul în sine a fost un moment de eliberare, liniște, libertate… o BUCURIE. Apoi a început calvarul. Finalizându-se cu alungarea noastră din casă, a mea și a fetei. Iar reinventarea mea profesională a fost foarte grea…”

Alina Piscu:

„Cel mai traumatizant moment a fost când m-am văzut singură, n-am mai comunicat cu nimeni și m-am izolat de tot.”

Simona David:

„Prima seară pe care copilul meu a petrecut-o la tatăl lui. A fost prima mea noapte singură în casa în care ne-am mutat cu chirie după divorț.”

Adela Mihai:

„Trauma cea mai mare pentru mine a fost înainte de separare, dar apoi am descoperit adevăratul sens al zicalei că nu cunoști cu adevărat pe cineva până când nu divorțezi de el. Exact așa a fost și în cazul meu. M-a marcat cel mai mult modul în care a încercat să iasă cu imaginea de victimă din tot ceea ce s-a întâmplat. Aproape că începuse să creadă și el în minciunile și scuzele sale. Încerca să cadă în picioare în permanență.”

Oana Voiculeț:

„Cel mai traumatizant moment după divorț a fost clipa în care am realizat iluzia în care am trăit până atunci. Un duș rece mental care anunța rolul meu de părinte unic întreținător, ca fiind singura certitudine a prezentului.”

Anca Petrache:

„Cel mai traumatizant moment de după divorț? Totul poate deveni traumatizant. În cazul meu a fost simpla vedere a dressingului pe jumătate gol, a lădiței cu scule pe care nu știu să le folosesc, mobila aleasă de noi pentru o viață împreună (la care nici nu mai puteam să mă uit), camera din apartament rămasă goală, nemobilată, în așteptarea copilului, patul, pe care l-am ocolit o vreme, dormind pe canapea, și momentul plătirii primei facturi singură. N-o să mint, nici nu știam unde se plătește”.

Sursa: avantaje.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md