22:33:27 18.04.2019
 
Stiri

Am întrebat, ați răspuns: Care a fost cel mai TRAUMATIZANT moment după divorț?

Știri 07.08.2018 19:30 Vizualizări849 Autor: Ziarul National
Am întrebat, ați răspuns: Care a fost cel mai TRAUMATIZANT moment după divorț? Sursa: avantaje.ro

Divorțul este o piatră de hotar pe care destinul ți-o aruncă în drum. Brusc și nemilos, fără să te întrebe și fără să te pregătească pentru ce va urma. Ceea ce se întâmplă după marea despărțire este o nebuloasă care ia diferite forme și culori, în funcție de istoricul fiecărui cuplu. De prezența sau absența copiilor în peisajul familiei. Am întrebat șase femei: care a fost cel mai traumatizant moment după divorț. Iată răspunsurile lor:

Simona Sîrbu:

„Eu nu am avut traume după divorț, ci după separare. Divorțul în sine a fost un moment de eliberare, liniște, libertate… o BUCURIE. Apoi a început calvarul. Finalizându-se cu alungarea noastră din casă, a mea și a fetei. Iar reinventarea mea profesională a fost foarte grea…”

Alina Piscu:

„Cel mai traumatizant moment a fost când m-am văzut singură, n-am mai comunicat cu nimeni și m-am izolat de tot.”

Simona David:

„Prima seară pe care copilul meu a petrecut-o la tatăl lui. A fost prima mea noapte singură în casa în care ne-am mutat cu chirie după divorț.”

Adela Mihai:

„Trauma cea mai mare pentru mine a fost înainte de separare, dar apoi am descoperit adevăratul sens al zicalei că nu cunoști cu adevărat pe cineva până când nu divorțezi de el. Exact așa a fost și în cazul meu. M-a marcat cel mai mult modul în care a încercat să iasă cu imaginea de victimă din tot ceea ce s-a întâmplat. Aproape că începuse să creadă și el în minciunile și scuzele sale. Încerca să cadă în picioare în permanență.”

Oana Voiculeț:

„Cel mai traumatizant moment după divorț a fost clipa în care am realizat iluzia în care am trăit până atunci. Un duș rece mental care anunța rolul meu de părinte unic întreținător, ca fiind singura certitudine a prezentului.”

Anca Petrache:

„Cel mai traumatizant moment de după divorț? Totul poate deveni traumatizant. În cazul meu a fost simpla vedere a dressingului pe jumătate gol, a lădiței cu scule pe care nu știu să le folosesc, mobila aleasă de noi pentru o viață împreună (la care nici nu mai puteam să mă uit), camera din apartament rămasă goală, nemobilată, în așteptarea copilului, patul, pe care l-am ocolit o vreme, dormind pe canapea, și momentul plătirii primei facturi singură. N-o să mint, nici nu știam unde se plătește”.

Sursa: avantaje.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md