09:48:50 06.07.2020
 
Stiri

SFATURI UTILE // Cum să treci peste un divorț

Știri 06.10.2018 19:06 Vizualizări1682 Autor: Ziarul National
SFATURI UTILE // Cum să treci peste un divorț sursa: google.ro


Atunci când doi oameni divorțează, totul se schimbă.

Dintr-o dată, „noi” dispare complet. Nu vei mai putea niciodată să fii soțul sau soția care ai fost odată. Povestea voastră s-a încheiat. Să te confrunți cu această situație este similar modului în care tratăm decesele, cu o invazie de emoții: tristețe, furie, frică, vină, rușine, incertitudine. Te simți pierdut, iar perspectivele de viitor par incerte și foarte, foarte confuze.

Așa cum spune psihiatrul Elizabeth Kubler Ross, există cinci etape distincte prin care trec oamenii atunci când ceva important pentru ei se sfârșește. Aceste etape nu se limitează doar la experiența morții fizice, ci se aplică și în cazul divorțurilor, despărțirilor sau altor pierderi semnificative.

Ross spune că emoțiile pe care le simțim în această perioadă sunt ca o serie de cercuri concentrice, le simțim pe toate odată, apoi din ce în ce mai puțin până când rămânem cu sentimentul final: acceptarea.

Cum ajungi acolo și cât durează acest proces?

Acest lucru e greu de spus pentru că durerea diferă de la om la om. Poate ai nevoie de câteva luni, poate de câțiva ani. Ce trebuie să observi este faptul că pe măsură ce te lupți cu o mulțime de sentimente, intensitatea lor se diminuează în timp.

Poți să mergi mai departe chiar dacă simți furie, tristețe și frică?

Da, absolut. Atunci când rămâi blocat la un singur sentiment, nu poți trece peste el, pentru că nu îți procesezi pierderea. Această blocare îți semnalează că trebuie să faci mai mult, spre exemplu terapie.

Tristețea exagerată trebuie, iarăși, tratată cu atenție. Uneori, divorțul poate să declanșeze reacții emoționale care au stat latente în creier în vremurile fericite.

Cercetările arată că acei copii care au experimentat sentimente extreme de vină încă de când erau mici ar putea fi mai susceptibili să sufere de depresie mai târziu în viață. Deci, dacă nu poți să te oprești din a te învinovăți de încheierea mariajului tău, înseamnă că ceva și mai puternic se poate întâmpla în interiorul tău.

Este normal să te simți vinovat și să îți pară rău, mai ales dacă ți-ai rănit soțul sau soția, înșelând, mințind sau trădând într-un alt mod. Este semnalul intern pentru a nu mai face acel lucru din nou. Dar, în cele din urmă, căsătoriile se termină din cauza acțiunilor și alegerilor ambilor parteneri. Nu este totul numai negru și alb, există nuanțe de gri în orice relație. Chiar dacă tu ești cel care a pus capăt mariajului și ți-ai devastat partenerul în acest proces, vine un timp în care trebuie să renunți la acele sentimente de vină și să mergi mai departe.

Cum să te ierți, în sfârșit

Nu este o sarcină ușoară.

Așadar, înainte de a te pregăti să porți această cruce pentru totdeauna, gândește-te că și alții au trecut prin asta. Nu ești singurul care divorțează, deși uneori așa simți. Dacă vina îți acaparează prea mult gândurile, este timpul să treci peste aceste sentimente și să începi să trăiești o viață nouă cu o viziune pozitivă. Este timpul să faci schimbări pentru tine însuți. Corectează greșelile din trecut, cere-ți scuze și continuă-ți viața. Fă din ziua de astăzi ziua în care spui stop sentimentelor iraționale și uită trecutul, doar așa vei putea găsi iubirea din nou.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Viorica Dăncilă 17.02.2020 11:43

Bună ziua, sunt Adina-Ioana Vălean. După ani în care am trăit într-o Uniune, căsătoria soțului meu, el a fost abuziv și a distrus iubirea pe care o împărtășeam și mi-a părăsit-o. Am încercat tot posibilul să mă întorc la el, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de prost pentru că l-am iubit. așa că i-am explicat problema mea prietenei mele și mi-a sugerat să contactez o cutie de vrajă care a ajutat-o ​​să arunce o vraja care a rămas însărcinată și i-a adus soțul înapoi. Nu am avut de ales decât să-l încerc. Am trimis un e-mail către dr. Amiso și m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine. Mi-a spus tot ce aveam nevoie, pe care l-am prezentat și, astfel, a aruncat cutia de vraja și surprinzător, după 48 de ore, soțul meu m-a sunat să ghicesc ce? pentru tot ceea ce venea ca o bucurie imensă și copleșitoare. . Am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat El a vrut să se întoarcă la mine. El a mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa că am început să trăim din nou fericiți. Așadar, oricine are nevoie de ajutor pentru orice fel de probleme poate contacta acest adevărat vrăjitor și o casetă de casete ortografice foarte autentice pe herbalisthome01@gmail.com, el este singura soluție pentru a rezolva toate problemele dvs. 100% testate.

MARK 06.06.2020 18:35

Vă rugăm să citiți cum mă simțeam uneori Am citit toate comentariile din 2015. și oarecum ușor de ușurat când nimeni din jur nu mai experimentează ceva de genul acesta, uneori se pare că vei experimenta unul complet în toată lumea, dar iată experiențele umane reale și reale îți dai seama că toate emoțiile, lacrimile, durerea și așa mai departe. - proces normal după separare, chiar dacă durează mult timp. Este foarte greu să te înțelegi când te lasă fără niciun motiv serios, chiar și despărțirea însăși s-a încheiat printr-un simplu sărut pe buze, așa că nu mă pot opri nici măcar să mă gândesc la el după 4 luni, nu mă mai gândesc de ce avea nevoie . Până acum mă trezesc și mă culc gândindu-mă doar la ea, desigur, sunt zile în care simt că mă recuperez și sunt puternic să dau drumul tuturor gândurilor, dar vine a doua zi și totul se termină din nou nu pot să nu o urmăresc în spațiul social și acolo o văd mereu călătorind după iv. țară, având o petrecere bună cu prietenii etc., apoi m-am dat cu gândul că poate să mă lase să mă bucur și să mă bucur de viață, iar eu sunt blocat și nu înaintez dacă acționez asupra a ceva, chiar nu dau Pentru a experimenta acest moment pe deplin, gândurile mele se mută în altă parte. Mă bucur sincer că se descurcă bine, nu-i doresc nimic rău și nu mi-aș dori niciodată nimic, dar „butonul de auto-milă” apare încă, încă trăiesc în speranța că într-o zi va scrie eu și întreabă după mine, cum fac, dar asemenea speranțe par goale. , deoarece nu comunicăm complet după separare. Cineva vrea să vorbească, să împărtășească gânduri sau chiar să le schimbe, dar prietenii care nu au experimentat ceva de genul acesta nu vor să-și încarce constant membrii familiei. în cele din urmă, prietena mea s-a întors mai târziu la mine și mă iubește mai mult chiar mai bine decât înainte, dar este doar un om spiritual care mă ajută și, dacă ai nevoie de ajutor, nu ezita să îl contactezi pe Dr.Pellar și să-l contactezi prin acest e-mail, drpellar@gmail.com

Garry 06.06.2020 18:36

Dr.Sango CARE M-A AJUTAT SA-mi SALVEZI RELATIA. Vreau să depun mărturie despre o mare și puternică vrăjitorie soția mea a lăsat-o pe mine și copii timp de 2 ani când am sunat-o, ne-a lăsat pentru o altă femeie și când am sunat-o mi-a spus că vrea un divorț, am fost atât de trist că am plâns. toată noaptea am căutat atât de singur online când am găsit un vrăjitor numit Dr.Sango, care a ajutat o mulțime de oameni să se ocupe de problemele lor, așa că l-am contactat despre problemele lui, mi-a spus că va dura 24 de ore și soția mea ar reveni la mine. Am făcut tot ce mi-a spus să fac. A doua zi soția mea s-a întors în genunchi și a rugat să anuleze divorțul de care ne bucurăm acum împreună. dacă aveți nevoie de asistență, puteți contacta omul vrăjitor care mă ajută prin e-mail-ul lui spellspecialistcaster937@gmail.com

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md