05:43:30 01.04.2020
 
Stiri

SFATURI UTILE // Cum să treci peste un divorț

Știri 06.10.2018 19:06 Vizualizări1462 Autor: Ziarul National
SFATURI UTILE // Cum să treci peste un divorț sursa: google.ro


Atunci când doi oameni divorțează, totul se schimbă.

Dintr-o dată, „noi” dispare complet. Nu vei mai putea niciodată să fii soțul sau soția care ai fost odată. Povestea voastră s-a încheiat. Să te confrunți cu această situație este similar modului în care tratăm decesele, cu o invazie de emoții: tristețe, furie, frică, vină, rușine, incertitudine. Te simți pierdut, iar perspectivele de viitor par incerte și foarte, foarte confuze.

Așa cum spune psihiatrul Elizabeth Kubler Ross, există cinci etape distincte prin care trec oamenii atunci când ceva important pentru ei se sfârșește. Aceste etape nu se limitează doar la experiența morții fizice, ci se aplică și în cazul divorțurilor, despărțirilor sau altor pierderi semnificative.

Ross spune că emoțiile pe care le simțim în această perioadă sunt ca o serie de cercuri concentrice, le simțim pe toate odată, apoi din ce în ce mai puțin până când rămânem cu sentimentul final: acceptarea.

Cum ajungi acolo și cât durează acest proces?

Acest lucru e greu de spus pentru că durerea diferă de la om la om. Poate ai nevoie de câteva luni, poate de câțiva ani. Ce trebuie să observi este faptul că pe măsură ce te lupți cu o mulțime de sentimente, intensitatea lor se diminuează în timp.

Poți să mergi mai departe chiar dacă simți furie, tristețe și frică?

Da, absolut. Atunci când rămâi blocat la un singur sentiment, nu poți trece peste el, pentru că nu îți procesezi pierderea. Această blocare îți semnalează că trebuie să faci mai mult, spre exemplu terapie.

Tristețea exagerată trebuie, iarăși, tratată cu atenție. Uneori, divorțul poate să declanșeze reacții emoționale care au stat latente în creier în vremurile fericite.

Cercetările arată că acei copii care au experimentat sentimente extreme de vină încă de când erau mici ar putea fi mai susceptibili să sufere de depresie mai târziu în viață. Deci, dacă nu poți să te oprești din a te învinovăți de încheierea mariajului tău, înseamnă că ceva și mai puternic se poate întâmpla în interiorul tău.

Este normal să te simți vinovat și să îți pară rău, mai ales dacă ți-ai rănit soțul sau soția, înșelând, mințind sau trădând într-un alt mod. Este semnalul intern pentru a nu mai face acel lucru din nou. Dar, în cele din urmă, căsătoriile se termină din cauza acțiunilor și alegerilor ambilor parteneri. Nu este totul numai negru și alb, există nuanțe de gri în orice relație. Chiar dacă tu ești cel care a pus capăt mariajului și ți-ai devastat partenerul în acest proces, vine un timp în care trebuie să renunți la acele sentimente de vină și să mergi mai departe.

Cum să te ierți, în sfârșit

Nu este o sarcină ușoară.

Așadar, înainte de a te pregăti să porți această cruce pentru totdeauna, gândește-te că și alții au trecut prin asta. Nu ești singurul care divorțează, deși uneori așa simți. Dacă vina îți acaparează prea mult gândurile, este timpul să treci peste aceste sentimente și să începi să trăiești o viață nouă cu o viziune pozitivă. Este timpul să faci schimbări pentru tine însuți. Corectează greșelile din trecut, cere-ți scuze și continuă-ți viața. Fă din ziua de astăzi ziua în care spui stop sentimentelor iraționale și uită trecutul, doar așa vei putea găsi iubirea din nou.

Sursa: eva.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Top stiri

Viorica Dăncilă 17.02.2020 11:43

Bună ziua, sunt Adina-Ioana Vălean. După ani în care am trăit într-o Uniune, căsătoria soțului meu, el a fost abuziv și a distrus iubirea pe care o împărtășeam și mi-a părăsit-o. Am încercat tot posibilul să mă întorc la el, dar totul a fost în zadar, l-am dorit atât de prost pentru că l-am iubit. așa că i-am explicat problema mea prietenei mele și mi-a sugerat să contactez o cutie de vrajă care a ajutat-o ​​să arunce o vraja care a rămas însărcinată și i-a adus soțul înapoi. Nu am avut de ales decât să-l încerc. Am trimis un e-mail către dr. Amiso și m-a asigurat că nu este nicio problemă și că totul va fi bine. Mi-a spus tot ce aveam nevoie, pe care l-am prezentat și, astfel, a aruncat cutia de vraja și surprinzător, după 48 de ore, soțul meu m-a sunat să ghicesc ce? pentru tot ceea ce venea ca o bucurie imensă și copleșitoare. . Am fost atât de surprins, am răspuns la apel și tot ce a spus a fost că îi pare atât de rău pentru tot ce s-a întâmplat El a vrut să se întoarcă la mine. El a mai spus că mă iubește atât de mult. Am fost atât de fericit și m-am dus la el, așa că am început să trăim din nou fericiți. Așadar, oricine are nevoie de ajutor pentru orice fel de probleme poate contacta acest adevărat vrăjitor și o casetă de casete ortografice foarte autentice pe herbalisthome01@gmail.com, el este singura soluție pentru a rezolva toate problemele dvs. 100% testate.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md