08:12:24 19.09.2019
 
Stiri

Primari FĂRĂ CONCURENȚI! Iată satele unde buletinele de vot vor avea un singur nume

Politică 18.05.2015 14:23 Vizualizări2776 Autor: Stela Mihailovici
 Primari FĂRĂ CONCURENȚI! Iată satele unde buletinele de vot vor avea un singur nume

Situații imprevizibile la alegerile locale din 14 iunie. În două localități s-a înscris în cursa electorală pentru funcția de primar doar câte o singură persoană. Astfel, cetățenii care se vor prezenta la urne își vor da votul volens nolens pentru unicul candidat.

În satul Puhoi din Ialoveni s-a înscris în cursa electorală doar actualul primar, Petru Frunză, care reprezintă Partidul Liberal Democrat.

O situație similară este și în localitatea Avdarma din Găgăuzia, unde optează pentru un nou mandat de primar Ivan Casîm.

Legislația R. Moldova nu interzice desfășurarea alegerilor cu un singur candidat în buletinele de vot, dar nici nu reglementează concret asemenea situații.

Potrivit Codului Electoral, se consideră ales în funcția de primar candidatul care a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. În cazul în care niciun candidat nu întruneşte mai mult de jumătate din voturi, în termen de două săptămâni, se organizează cel de-al doilea tur de scrutin cu doi candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

În cazul satelor Puhoi și Avdarma nu există doi candidați care ar putea accede în turul doi al alegerilor, respectiv Petru Frunză și Ivan Casîm se pot lăuda deja cu cel de-al doilea mandat de primar.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.09.2019 09:27 Nicolae Negru O sută de zile cu Dodon sau restabili...

13.09.2019 09:10 Nicolae Negru Maia Sandu va merge la Moscova de bun...

09.09.2019 09:09 Nicolae Negru Congresul PD: resetare sau resemnare?...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să-i ofere „o autonomie foarte puternică” Transnistriei, așa cum a anunțat președintele Igor Dodon, ca soluție pentru reglementarea conflictului transnistrean?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md