23:33:46 23.06.2024
Stiri

Încă o tentativă de a AMÂNA ALEGERILE? Socialiștii intenționează să scoată MII de oameni în stradă de 9 mai, chiar dacă Dodon avertiza în privința unei CREȘTERI spectaculoase a numărului de cazuri noi și a DECESELOR provocate de COVID-19

Actualitate 05.05.2021 14:59 Vizualizări4476 Autor: Ziarul National
Încă o tentativă de a AMÂNA ALEGERILE? Socialiștii intenționează să scoată MII de oameni în stradă de 9 mai, chiar dacă Dodon avertiza în privința unei CREȘTERI spectaculoase a numărului de cazuri noi și a DECESELOR provocate de COVID-19


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) intenționează să scoată mii de oameni în stradă pe 9 mai, în pofida faptului că Igor Dodon avertiza zilele trecute că, la mijlocul lunii mai - începutul lunii iunie, va fi înregistrată o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri noi și a deceselor provocate de COVID-19.

Astfel, socialiștii chemă cetățenii la un „marș al victoriei” și al „regimentului nemuritor”, tradiție marcată în Rusia. Acțiunea va începe din Piața Marii Adunări Naționale și va continua spre Complexul Memorial „Eternitate”. La eveniment sunt invitați toți cetățenii cu portretele rudelor care au luptat în cel de Al Doilea Război Mondial de partea Uniunii Sovietice.

De menționat că liderul socialiștilor, Igor Dodon, și-a exprimat speranța că alegerile anticipate, programate pentru 11 iulie, pot fi amânate. Acesta anticipează o creștere bruscă a numărului de cazuri noi de COVID-19, dar și al persoanelor decedate, fapt care o va determina pe Maia Sandu să instituie starea de urgență la începutul lunii iunie.

„Eu nu exclud că însăși Maia Sandu va propune instituirea stării de urgență în luna iunie. Dumneaei cunoaște acest lucru, deoarece are acces la rapoartele și prognozele Organizației Mondiale a Sănătății. Cel mai probabil, la finele lunii mai, începutul lunii iunie, vom ajunge la 1 500 – 2 000 de cazuri zilnice de infectare cu COVID-19, iar numărul de decese se va tripla, comparativ cu cele 20 - 25 pe care le avem acum. În aceste condiții va fi necesar de implicat”, a declarat Dodon săptămâna trecută, în cadrul unei intervenții pe rețelele de socializare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md