14:14:04 25.06.2024
Stiri

Ai o zi proastă? Iată ce trebuie să faci… să-ți fie bine

Știri 11.07.2018 08:01 Vizualizări1570 Autor: Ziarul National
Ai o zi proastă? Iată ce trebuie să faci… să-ți fie bine Sursa: avantaje.ro


Când ai o zi proastă nu vezi nimic în depărtare. Te uiți în jos și ești tristă. Sau nervoasă. Sau nemulțumită. Cauți defecte și detalii supărătoare. Liniștește-te, nu e nimic în neregulă cu tine. Și nu ești singura. Iată ce fac majoritatea femeilor când vor să depășească o zi proastă…

Dacă ai o zi proastă nu te răzbuna pe tine

Nu te tunde, nu te vopsi, nu-ți scurta rochia preferată. Nu e cea mai bună zi pentru activități de genul acesta. Concentrează-te pe alte lucruri cum ar fi curățenia generală în garderobă. Curățenie, nu donații masive de haine din dulap.

S-a demonstrat științific că inhalarea unor anumite arome stimulează centri nervoși din cortexul prefrontal inducând organismului o stare generală de bine. Se spune că roinița și bergamota ar fi benefice în cazuri cronice de anxietate, neliniște, iritabilitate, oboseală accentuată. Nu strică să încerci…

Nu suna pe nimeni până nu te liniștești

Riști să creezi conflicte sau te adâncești și mai mult în acest disconfort. Nimeni nu e dator să-ți suporte nemulțumirile și, mai ales, reține, nu sunt ei de vină. Dacă vrei să dai vina pe cineva, poți blama mecanismele tale de apărare împotriva acestor nori negri care te întunecă.

Pe de altă parte acum se pot verifica prietenii adevărați. Doar cei care țin cu adevărat la tine și la ce însemni tu ca om pot înțelege și pot empatiza cu starea ta proastă.

Mici schimbări, mari reușite

Când ai o zi proastă schimbă așternutul patului. Pune-l pe cel mai frumos, mai pastelat, pe cel nou dacă ai. Poți schimba locul măsuței sau al unui fotoliu cu care nu erai tocmai încântată. După o zi cumplită la birou, în drum spre casă oprește-te și cumpără un buchet de flori. Când ajungi acasă așază-l în locul unde să-l vezi din prima. Este recompensa ta pentru că ești un om cu adevărat special. Asta trebuie să semnifice florile. Și dacă ceilalți încă nu știu, tu știi: o să treci peste toate. Chiar și peste această zi îngrozitoare.

Sursa: avantaje.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md