03:50:19 26.04.2019
 
Stiri

Acuzații grave la adresa PPDA: „Andrei Năstase este astăzi președintele unei FĂCĂTURI kaghebiste”. Ce argumente prezintă un analist politic

Politică 20.08.2018 14:39 Vizualizări3419 Autor: Ziarul National
Acuzații grave la adresa PPDA: „Andrei Năstase este astăzi președintele unei FĂCĂTURI kaghebiste”. Ce argumente prezintă un analist politic facebook

Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), condus de Andrei Năstase, nu ar fi decât o „făcătură kaghebistă”, mai ales că a apărut pe osatura Partidului Forța Poporului (PFP), fondat de fostul ofițer KGB, Nicolae Chirtoacă. De această părere este analistul politic Petru Bogatu, într-un editorial publicat pe deschide.md.

„Tot mai multă lume să se întrebe ce hram poartă PPDA, atrăgândatenția totodată asupra originilor partidului condus de Andrei Năstase. E un secret al lui Polichinelle faptul că acesta nu-i politician de sine stătător, ci o marionetă a lui Victor și Viorel Țopa. Fiind o creatură a celor doi oligarhi scăpătați, Platforma „DA” reprezintă, de fapt, o aripă politică a plutocrației îndepărtate de la putere. Opiniei publice îi scapă însă adesea un amănunt semnificativ. PPDA a apărut la 13 decembrie 2015 pe osatura PFP, fondat de fostul ofițer KGB, Nicolae Chirtoacă. Cu alte cuvinte, Andrei Năstase este astăzi președintele unei făcături kaghebiste care a trecut printr-un proces de rebranding, luându-și un nume nou. Ca să nu mai spun că unii dintre omenii lui Nicolae Chirtoacă se numără și în timpul de față printre fruntașii PPDA”, spune acesta.

Bogatu a încercat să explice cum s-a ajuns la această „coabitare bizară dintre o mișcare pretins populară și partidul unui ofițer KGB”. „Ne explică chiar Andrei Năstase. Potrivit lui, PFP a fost singura formațiune legală care a acceptat să fie avatarul reîncarnării politice a Platformei „DA”. Chiar așa? Nimeni n-a dorit să-l moșească pe Năstase, primind nașterea PPDA, și doar partidul lui N. Chirtoacă s-a încumetat să-i dea o mână de ajutor? Faptul acesta nu este întâmplător. Se pare că PFP a fost înființat de fostul ofițer KGB tocmai pentru a fi folosit în momentul potrivit ca rampă de lansare a unui alt proiect politic. Fuziunea PFP-PPDA a avut alte motivații decât cele comerciale”.

În același context, sursa citată a amintit înainte de afilierea PPDA cuPFP, în 2014, Renato Usatîi, pentru a intra în cursa pentru alegerile parlamentare, „a recurs la serviciile lui Emilian Ciobu, fost agent sovietic sub acoperire diplomatică în România”. „Acesta din urmă, în 2012, și-a tras un partid numit „Patria” pe care doi ani mai târziu i l-a oferit pe tavă unei alte scule a Moscovei pentru a o ajuta să intre în Parlament. Astfel, deși diferiți la port și la vorbe, Nicolae Chirtoacă și Emilian Ciobu, pe de o parte, Renato Usatîi și Andrei Năstase, pe de alta, se aseamănă mai mult decât pare la prima vedere. Sunt suflete pereche. După prăbușirea imperiului, Rusia a produs „partide adormite” preponderent în fostele republicii sovietice și în țările fostului lagăr socialist. R. Moldova, desigur, n-a făcut excepție”, a conchis Bogatu, care este un aprig critic al lui Năstase.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Andrei Nastase 20.08.2018 14:51

Cum puteti spune ca sunt un kgb-ist? Aveti ceva dovezi?

Anton 20.08.2018 16:26

nu este nevoie analisti politici pentur a intlege ca Nastase acopera acesti agenti, dupa investigatiile de la zeppelin a devevnit tot mai clar cit de pro european sunt astia din anturajul lui Nastase!

Grup-Rom 20.08.2018 16:29

Pasărea se trădează prin ciripitul ei. Așa și P. Bogat(ov), prin acticolele CGB-iste. În anii 1990-92 prin așa scenarii separtiștii ațâțau spiritele în transnistria, mai întâi amenințând cu venirea fasciștilor români. Iar în final - au ajuns la vărsări de sânge. Sprea aceasta mergem. Soldații lui Țuțu deja sunt pregătiți pentru așa ceva.

Spencer 20.08.2018 16:29

Ținând cont că datorită învălmășelii și prpagandei lui Năstase s-au răcit relația noastră cu UE, se pare că opinia lui Bogatu e adevărată - or această îndepărtare îi convine doar Rusiei.

A. Vareniță 21.08.2018 10:38

P. Bogatu nu e analist politic, ci un obiect de întrebuințare porvizorie, care după un anumitĂ perioadă va fi aruncat de stăpân și va rămânea un NIMENI cu care lumea bună nu va da mâina. Iar cu agenții pro-ruși trebuie să ”lupte” nu P. Bogatu și toată ”oastea” de căței a lui Plahotniuc, ci SIS-ul RM, condus de un membru al PD. Numai că lupta cu ”vrăjitoarele” are scopul de a arunca zoi cât mai multe asupra oponenților lui Plahotniuc, pe care cu alte argumente nu pot fi criticați, și de a urla, pentru a sustrage atenția de la gravele probleme cu care se confruntă Țara; O așa ”activitate” demonstrează că de la Plahotniuc, poporul nu are ce aștepta bun.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2019 09:12 Nicolae Negru Președintele Zelenski, coborârea acto...

19.04.2019 09:16 Nicolae Negru „ACUM” va înlocui PSRM, Plahotniuc aș...

18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md