09:52:32 22.10.2018
 
Stiri

Acuzații DURE ale Rusiei la adresa Occidentului

Știri 23.01.2018 09:03 Vizualizări812 Autor: Ziarul National
Acuzații DURE ale Rusiei la adresa Occidentului Sursa: realitatea.net

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a denunţat „rusofobia fără precedent” a occidentalilor, apreciind că este mai puternică decât în perioada Războiului Rece.

„Această direcţie spre rusofobie este fără precedent. Nu am mai văzut aşa ceva din timpul Războiului Rece”, a declarat ministrul de externe care a efectuat joi şi vineri o vizită la New York.

„În acea perioadă, existau unele reguli, convenţii (...) În prezent, toate convenţiile au fost respinse”, a subliniat el.

Serghei Lavrov a criticat „încercările de a pedepsi Rusia prin toate mijloacele posibile”, mai ales prin sancţiuni „absurde şi fără fundament” sau prin „recurgerea la tema sportivilor”.

Din 2014, Rusia este lovită de grave sancţiuni occidentale, în special americane, din cauza anexării peninsulei ucrainene Crimeea şi a conflictului armat din estul Ucrainei, unde Kievul şi Occidentul acuză Moscova că sprijină militar rebelii proruşi. Autorităţile ruse resping aceste acuzaţii.

Rusia se mai află implicată într-un scandal de dopaj care a dus la excluderea sportivilor săi de la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro şi de la Campionatele Mondiale de atletism din 2017 de la Londra.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a suspendat Rusia şi de la Jocurile Olimpice de iarnă care se vor desfăşura luna viitoare în Coreea de Sud, la Pyeongchang. Sportivii ruşi „curaţi” sunt, totuşi, autorizaţi să participe sub drapelul olimpic.

„Sunt numeroase fapte care demonstrează că, în afară de cazurile reale de dopaj în rândul sportivilor noştri (...), există o campanie bine pusă la cale vizând Rusia”, a ţinut să adauge Serghei Lavrov.

„Rusia are «liniile sale roşii». Cred că oamenii politici serioşi din Occident înţeleg că trebuie respectate aceste «linii roşii», aşa cum se făcea în perioada Războiului Rece”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova.

Sursa: realitatea.net

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că sintagma „integrare europeană” trebuie introdusă în Constituția R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md