07:49:05 08.12.2021
Stiri

A existat un moment în ISTORIA Pământului când păsările au fost nevoite să învețe din nou să zboare

Știri 27.05.2018 17:02 Vizualizări1215 Autor: Ziarul National


A existat un moment în ISTORIA Pământului când păsările au fost nevoite să învețe din nou să zboare foto simbol

În prezent, păsările reprezintă cel mai divers grup de vertebrate terestre, cu peste 11.000 de specii. Însă, în urmă cu 66 de milioane de ani, aproape toți strămoșii lor au fost rași de pe fața Pământului, atunci când un meteorit a căzut în Mexic, aducând cu el inclusiv moartea dinozaurilor.

Au supraviețuit doar câteva păsări care nu puteau zbura, iar din acestea se trage toată diversitatea înaripatelor pe care le putem vedea în prezent.

Un studiu recent, citat de The Independent, a arătat că, la căderea meteoritului, pădurile din întreaga lume au ars (după cum arată dovezi găsite atât în Europa, Japonia, Noua Zeelandă și America de Nord), iar păsările care le populau au dispărut fără urmă.

Au rămas doar niște păsări greoaie, de tip emu, care stăteau pe sol.

În timp, acestea au fost nevoite să învețe din nou să zboare. Pădurile care crescuseră la loc în sute sau chiar mii de ani le ofereau un mediu mai sigur.

Practic, toate păsările din prezent sunt urmașele acelor viețuitoare masive, care nu se puteau ridica de la sol, ceea ce e cu adevărat remarcabil, se arată în studiu.

Cercetarea atrage atenția că extincția în masă de la sfârșitul Cretacicului a fost cea de-a cincea prin care a trecut Pământul și că, în prezent, suntem în plină perioadă a celei de-a șasea extincții în masă.

„E important pentru noi să înțelegem ce se întâmplă când distrugi un ecosistem, așa cum se întâmplă din cauza despăduririi și schimbării climatice. Să știm cum acțiunile noastre vor afecta ceea ce vine după noi”, explică unul dintre autorii studiului, dr. Regan Dunn, paleontolog american.

Sursa: ziare.com

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Un pas inedit, corec...

03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioase acțiunile CEC și ale justiției în cazul alegerilor locale noi de la Bălți: excluderea din cursă a candidatului Partidului „Șor”, Marina Tauber, și organizarea turului doi de scrutin pe 19 decembrie cu următorii doi candidați?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md