09:09:32 23.07.2019
 
Stiri

23 august 1939, zi NEAGRĂ în istoria Basarabiei: Un lider de partid taxează formațiunile de dreapta din R. Moldova pentru că nu au venit să protesteze la Ambasada Rusiei. „Unii din ei consideră că e mai bine să protesteze la Ambasada României”

Politică 23.08.2018 11:45 Vizualizări1276 Autor: Ziarul National
23 august 1939, zi NEAGRĂ în istoria Basarabiei: Un lider de partid taxează formațiunile de dreapta din R. Moldova pentru că nu au venit să protesteze la Ambasada Rusiei. „Unii din ei consideră că e mai bine să protesteze la Ambasada României”

Deși a trimis scrisori la toate partidele de dreapta din R. Moldova, cu invitația de a participa astăzi, pe 23 august, când se împlinesc 79 de ani de la semnarea odiosului pact Ribbentrop-Molotov, printre consecințele căruia se numără și raptul Basarabiei, liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, susține că nu a primit decât în singur răspuns.

„Nu am primit răspuns de la nimeni, cu excepția Partidului Liberal Reformator, care ne-a spus că va face o declarație. Am trimis invitații și la Partidul Liberal, și la Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PDA), Partidul Liberal Democrat din Moldova. Cu părere de rău, unii dintre ei consideră că e mai bine să protesteze la Ambasada României, decât să vină cu noi la protest la Ambasada Rusiei”, a declarat Anatol Șalaru, în timp ce protesta, alături de membri ai PUN, în fața misiunii diplomatice rusești din Chișinău.

Șalaru s-a referit la protestul PDA din fața Ambasadei României la Chișinău, după protestul din 10 august de la București.

Potrivit liderului PUN, din cauza pactului Ribbentrop-Molotov, care a pus bazele celui de-al Doilea Război Mondial, au avut de suferit milioane de basarabeni.

„Avem milioane de victime și ei (rușii - n.r.) nu și-au cerut scuze de la poporul român din Basarabia pentru crimele făcute. Ei continuă să sprijine această zonă gri prin armata rusă din Transnistria, prin sprijinirea unor partide care își doresc federalizarea R. Moldova și revenirea în zona de influență a Federației Ruse”, a motivat protestul de la Ambasada Rusiei Anatol Șalaru.

Protestatarii au mers și la Ambasada Germaniei, unde au scandat „Zidul vostru a căzut, va cădea și de la Prut”, „Nu ne vindeți rușilor”, „Noi vrem Unire”, „Jos pactul neghiob - Ribbentrop și Molotov” etc.

„Îi cerem Ambasadei Germanii să nu sprijine crearea națiunii civice moldovenești, ci Unirea Basarabiei cu România, așa cum noi am sprijinit reunificarea Germaniilor și căderea Zidului Berlinez. Îi rugăm să nu aducă Zidul Berlinez pe Prut, fiindcă România nu a avut niciodată frontieră la Prut. Frontiera firească a României a fost la Nistru”, a spus Șalaru.

Liderul PUN a ținut să reamintească faptul că, astăzi, doar România și R. Moldova nu au revenit la teritoriul lor inițial, în timp ce alte state, ciopârțite de Stalin și Hitler, demult și-au rezolvat aceste probleme.

„Astăzi, 23 august, se împlinesc 79 de ani de când două regimuri criminale, conduse de doi criminali, Stalin și Hitler, au semnat pactul Ribbentrop-Molotov ce avea o anexă secretă în care se prevedea împărțirea Europei între aceste două regimuri criminale. Ca urmare a semnării acestui pact, a avut loc raptul din 1940, când Basarabia a fost ocupată de Armata Roșie, sovietică, țările baltice au fost ocupate, o parte a Poloniei, Finlandei și au fost puse bazele celui de-al Doilea Război Mondial. Majoritatea țărilor afectate de acest pact și-au rezolvat problemele, au revenit la teritoriile lor inițiale, și-au redobândit independența. Doar R. Moldova și România au rămas cu tragediile provocate de acest pact, deoarce R. Moldova nu a fost niciodată stat independent. Este creația pactului Ribbentrop-Molotov. Nu a existat această țară niciodată, este un stat artificial, astăzi corupt, controlat de un sistem mafiot, un stat care nu are viitor, dacă nu va reveni la hotarele firești, la românism. R. Moldova are o singură șansă - Unirea cu România”, a explicat liderul PUN.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md