05:09:03 03.03.2024
Stiri

Zi de DOLIU național // Cetățenii R. Moldova, ALĂTURI de poporul Ucrainei. Victimele RĂZBOIULUI declanșat de Federația Rusă, comemorate în R. Moldova. La ora 12.00 va fi păstrat un moment de reculegere

Actualitate 04.04.2022 09:42 Vizualizări1324 Autor: Ziarul National
Zi de DOLIU național // Cetățenii R. Moldova, ALĂTURI de poporul Ucrainei. Victimele RĂZBOIULUI declanșat de Federația Rusă, comemorate în R. Moldova. La ora 12.00 va fi păstrat un moment de reculegere


Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care ziua de 4 aprilie 2022 este declarată zi de doliu în toată republica. Doliul este instituit pentru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei pe 24 februarie curent și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean.

Citește și: Guvernul de la Chișinău CONDAMNĂ ATROCITĂȚILE comise de armata lui Vladimir Putin în orașul Bucha, unde circa 300 de persoane au fost EXECUTATE și înhumate în gropi comune: „Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere”

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi, în toate localitățile republicii, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale R. Moldova de peste hotare drapelul de stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin păstrarea unui moment de reculegere.

Citește și: EUROPA, ÎNGROZITĂ de atrocitățile rușilor în Ucraina: „Civilii au fost ÎMPUȘCAȚI în ceafă. Am găsit gropi comune și cadavre incendiate”. Ursula von der Leyen: „Autorii crimelor de război vor da socoteală”

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Citește și: VIDEO +18 // Imagini cutremurătoare cu masacru de la Bucha. „Eliberatorii” rușii ar fi omorât toți bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani. Primarul spune că au fost omorâți oameni de toate vârstele, inclusiv femei


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md