05:23:41 09.12.2019
 
Stiri

Zece candidați și niciunul POTRIVIT pentru CNA? Parlamentul extinde termenele de depunere a dosarelor la concursul pentru funcția de director al CNA cu patru zile

Politică 15.07.2019 15:01 Vizualizări879 Autor: Ziarul National
Zece candidați și niciunul POTRIVIT pentru CNA? Parlamentul extinde termenele de depunere a dosarelor la concursul pentru funcția de director al CNA cu patru zile

Deși zece persoane și-au depus, până la finele săptămânii trecute, dosarele la concursul anunțat de Parlament pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), Comisia juridică, numiri și imunități a decis astăzi să extindă termenele de depunere a dosarelor până vineri, 19 iulie curent, la ora 17.00.

Președintele acestei comisii, deputatul Sergiu Litvinenco, anunța vineri că la această funcție erau zece pretentenți, iar dosarele lor urmau a fi examinate astăzi, într-o ședință cu ușile închise, în vederea admiterii candidaților în concurs.

Totuși, Comisia a decis să extindă termenele de depunere a dosarelor cu încă patru zile.

Astfel, până la 19 iulie 2019, candidații pot depune personal, prin poștă sau prin e-mail dosarul de participare la concurs, care va conține:

a) scrisoarea de motivare;
b) formularul de participare/CV (anexă la prezentul Regulament);
c) copia buletinului de identitate;
d) copiile diplomelor de studii și ale certificatelor de absolvire a cursurilor de perfecționare profesională și/sau de specializare;
e) certificatul medical/de sănătate F 086E;
f) cazierul judiciar;
g) declarația pe propria răspundere că nu este şi nu a fost în ultimii 2 ani membru al vreunui partid politic, nu este şi nu a fost angajat în cadrul organelor permanente ale vreunui partid politic;
h) declarația pe propria răspundere precum că nu are interdicția de a ocupa o funcţie publică sau de demnitate publică ce derivă dintr-un act de constatare al Autorității Naționale de Integritate;
i) 3 scrisori de recomandare;
j) conceptul de management și dezvoltare instituțională a Centrului Național Anticorupție (a se vedea pct.20 din Regulamentul cu privire la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Director al Centrului Național Anticorupție).

Copiile documentelor prezentate de către candidați vor fi autentificate notarial sau vor fi prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor. În situaţia în care dosarul de concurs se depune prin e-mail, copiile documentelor prezentate de către candidați autentificate notarial sau prezentate împreună cu documentele originale pentru a se verifica veridicitatea lor se prezintă la data concursului sub sancţiunea respingerii dosarului de concurs.

Persoana responsabilă pentru recepționarea dosarelor este Cristina Rotari, consultantul superior în Comisia juridică, numiri și imunități – relații la tel. (022) 82-05-24, 060003249; adresa electronică - cristina.rotari@parlament.md.

Amintim că directorul CNA, Bogdan Zumbreanu, a fost demis la începutul lunii iunie curent, imediat după ce guvernarea a fost preluată de ACUM-PSRM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

05.12.2019 16:01 Ziarul National Victor Chirilă // Ministrul de Extern...

04.12.2019 15:09 Ziarul National Victor Munteanu // Adevărații regizor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md