Zacuscă pentru LENEŞI: Nu trebuie să coci vinetele şi ardeii. O reţetă DELICIOASĂ şi simplu de făcut


Tuturor ne place zacusca de vinete, însă când ne gândim că trebuie să coacem şi să curăţăm vinetele şi ardeii mai bine renunţăm.
Aşa că vă propunem, în acest articol, o reţetă de zacuscă cu vinete necoapte care iese chiar mai bune decât cea cu vinete şi ardei copţi.
Iată cum se prepară zacusca cu vinetele necoapte:
Ingrediente:
1 kilogram de ceapă
7 vinete
49 ardei sau gogoşari
1 litru de suc de roşii fiert
300 ml de ulei
5-6 foi dafin
piper
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se spală ardeii şi vinetele. Se pune ceapa la călit în ulei. Tăiem ardeii felii şi-i adăugăm peste ceapă. Curăţăm vinetele de coajă, le tăiem felii şi le punem peste ardei când aceştia se înmoaie.
Lăsăm şi vinetele să se înmoaie apoi trecem totul prin maşina de tocat carne. Punem amestecul rezultat înapoi în cratiță adăugam sucul de roşii (bulion) şi lăsăm să fiarbă până se ridică uleiul deasupra.
În cazul în care consideraţi că zacusca este prea groasă puteţi să mai adăugaţi suc de roşii la fiert.
Se pune zacusca în borcane, iar borcanele se sterilizează.
Dacă vreţi ca zacusca să iasă mai iute, puteţi adăuga şi 3-5 ardei iuţi.
Sursa: realitatea.net













































































