00:38:59 26.06.2024
Stiri

Vlad Filat va sta în AREST până la 15 ianuarie. Procurorul nu știe când va fi TRIMIS DOSARUL în judecată

Politică 17.12.2015 15:39 Vizualizări3065 Autor: Ziarul National
Vlad Filat va sta în AREST până la 15 ianuarie. Procurorul nu știe când va fi TRIMIS DOSARUL în judecată


Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocaților, care nu au fost de acord cu încheierea Judecătoriei Buiucani din 10 decembrie 2015, prin care s-a dispus prelungirea arestului preventiv în privința deputatului Vlad Filat pentru 30 de zile. Astfel, magistrații au decis ca Vlad Filat să rămână în arest până la expirarea celor 30 de zile dictate de prima instanță.

Procurorul Adriana Bețișor nu știe când dosarul în care este anchetat Vlad Filat va fi trimis în instanța de judecată. „Nu o să comentez decizia judecătorilor de a menține încheierea Judecătoriei Buiucani. Ce ține de dosar, pot să vă spun că o mare parte din capetele de acuzații care se conțin în denunțul lui Șor sunt aproape de finalizare. Noi cu siguranță vă vom comunica când dosarul va fi trimis în judecată”, a declarat Bețișor jurnaliștilor, după ședința de azi de la Curtea de Apel.

Adriana Bețișor a mai adăugat că au fost acumulate probe care sunt indicate în autodenunțul lui Ilan Șor, iar acum sunt așteptate și alte probe care l-ar incrimina pe Filat. „Am făcut solicitări în acest sens în mai multe țări și așteptăm răspunsuri”, a punctat sursa citată.

La rândul său, avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, declară că nu e de acord cu decizia magistraților Curții de Apel. „Ceea ce numesc ei probe au fost acumulate cu grave încălcări de procedură și, din acest motiv, le considerăm nule. Unii martori au fost constrânși psihic să depună unele mărturii împotriva domnului Filat. Vreau să vă spun că probațiunea în infracțiunile de corupție e specifică. CEDO îi taxează dur pe cei care fac presiuni ca ulterior să obțină niște mărturii”, a spus avocatul Igor Popa.

Avocatul a menționat că nu știe deocamdată cine a depus mărturii împotriva lui Vlad Filat și a explicat de ce fostul premier nu face declarații vizavi de acuzațiile care i se aduc. „Nu știu cine a depus mărturie. Când dosarul va fi trimis în judecată, atunci vom face cunoștință cu probele aduse de procurori. Doar atunci vom putea spune ce credem despre aceste probe. Vlad Filat nu a depus nicio declarație, pentru că nu are încredere în justiția din R. Moldova. Dânsul va depune declarații în fața unor actori internaționali, care sunt credibili și se bucură de încredere”, a conchis acesta.

Amintim că Vlad Filat este cercetat pentru corupție pasivă și trafic de influență, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor. Acesta se află în arest din 15 octombrie curent și se declară nevinovat. Ex-premierul a menționat, pe 15 octombrie, atunci când a fost reținut, că arestarea sa a fost pusă la cale de Vlad Plahotniuc, „cel care controlează organele de drept și ține în captivitate R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md