10:37:03 22.07.2024
Stiri

Noi DEZVĂLUIRI despre procurorul Bețișor: „Eu știu că nu e de capul ei acolo și nu se va RETRAGE când o să dorească”

Politică 15.08.2016 11:28 Vizualizări18205 Autor: Ziarul National
Noi DEZVĂLUIRI despre procurorul Bețișor: „Eu știu că nu e de capul ei acolo și nu se va RETRAGE când o să dorească”


Fostul procurorul al municipiului Chișinău, Ion Diacov, consideră că cel mai în vogă procuror din R. Moldova, Adriana Bețișor, care amenință presa cu judecata, ar face bine să demisioneze din funcție, pentru că nici majoritatea colegilor ei nu o privesc cu ochi buni. Totuși, Diacov admite că tânărul procuror ar vrea să plece, dar nu poate pentru că „nu este de capul ei”.

„Este ceva pitoresc în faptul că un procuror relativ tânăr a reușit să se impună, să fie promovată într-o funcție căreia nu-i prea face față. Necazul și chiar nefericirea procurorului A. Bețișor constă în faptul că despre ea se vorbește peste tot, inclusiv printre colegii ei de breaslă (ar trebui să fie o mare naivă să creadă că aceștia o iubesc!). Puțini sunt cei care o laudă și spun că este salvatoarea neamului... Cei mai mulți, însă, o critică și o defăimează. Și, desigur, îi cer „capul”, adică, demisia. Eu zic că, pentru un procuror aflat la început de cale, mai ales pentru unul care nu poate etala nimic mai mult decât această tinerețe relativă, debutul într-o funcție atât de importantă este (sau a fost) pur și simplu catastrofal. Desigur, ar trebui să demisioneze”, scrie Diacov pe blogul său de pe site-ul anticorupție.md.

Diacov s-a referit și la procesul lui Vlad Filat, care este administrat de procurorul Adriana Bețișor. „Să revenim la vedeta procuraturii moderne, Adriana Bețișor. La numai cinci ani lucrați în procuratură, fără a fi un geniu (scrie pe fruntea ei că nu este geniu), apare în spațiul public ca un vârtej, ca o furtună pe niște cazuri de rezonanță sporită. Aceste cazuri au provocat mai multe întrebări decât răspunsuri. Sigur, în fruntea listei stă cazul deputatului, ex-premierului, fostului președinte al celui mai influent partid politic din Moldova, Vlad Filat. Filat a fost învinuit în spațiul public, dar nu și în instanța de judecată, de furtul miliardului și de luare de mită în sume incredibile pentru sărăcia ce bântuie în Moldova. Cred că nu trebuie să conving pe nimeni că este un caz de o rezonanță și un interes public excepțional. În cadrul PG a funcționat până mai zilele trecute o secție specializată în exercitarea urmăririi penale pe cauze excepționale... Aici apare prima și cea mai inexplicabilă (pentru mine) întrebare. Cine, cu ce scop și din ce motive a dispus ca urmărirea penală în acest caz să fie exercitată de un procuror cu o experiență profesională îndoielnică?”, se întreabă fostul procuror.

Diacov a mai adăugat că procurorul Bețișor nu este de capul ei și că ar acționa așa cum îi dictează cineva din umbră. „Eu că Bețișor nu e de capul ei acolo, nu s-a instalat din proprie inițiativă și nu se va retrage când îi va veni ei dorința. I se va „sugera”. Totuși, ea ar trebui să învețe câte ceva. Cunoaște că în privința faimosului fost prim-adjunct al procurorului general, A. Pântea, a fost declanșată urmărirea penală. Lumea este nemulțumită de maniera în care își face meseria. O sfătuiesc pe A. Bețișor să-și retragă cererea depusă în instanță împotriva unor jurnaliști. Onoarea și demnitatea nu se dau în judecată, ele se câștigă prin muncă asiduă, prin nopți nedormite, prin profesionalism, prin dragoste și stimă față de popor. Procurorul Bețișor poate să câștige procesul în instanță, cred că până a depune cererea a și primit asigurări că decizia îi va fi favorabilă, dar nu va învinge presa într-un proces public. Asta pentru că nu are dreptate.

Pentru procurorul general interimar aș avea un sfat: să o demită pe dna Bețișor și să dispună efectuarea unei anchete penale a faptelor apărute în presă. Aceste fapte pun sub un mare semn de întrebare credibilitatea ei personală și imaginea procuraturii în general”, a punctat Diacov.

Amintim că procurorul Adriana Bețișor este nemulțumită de faptul că presa a scris despre faptul că ar dispune de apartamente, mașini și o vilă de milioane de lei. Aceasta, prin intermediul avocatului său, a anunțat că va acționa în judecată mijloacele mass-media care „au defăimat-o”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md