22:50:57 29.05.2023
Stiri

Viitorul PREMIER al României, Marcel Ciolacu, salută mesajul PUTERNIC proeuropean transmis de cetățenii R. Moldova la Adunarea „Moldova Europeană”: „România şi R. Moldova vor fi din nou ÎMPREUNĂ, în UE, într-o comunitate fără frontiere”

Actualitate 22.05.2023 10:28 Vizualizări1180 Autor: Ziarul National
Viitorul PREMIER al României, Marcel Ciolacu, salută mesajul PUTERNIC proeuropean transmis de cetățenii R. Moldova la Adunarea „Moldova Europeană”: „România şi R. Moldova vor fi din nou ÎMPREUNĂ, în UE, într-o comunitate fără frontiere”


Președintele Camerei Deputaților și viitorul premier al României, Marcel Ciolacu, salută mesajul puternic proeuropean transmis ieri de către cetățenii R. Moldova în cadrul Adunării Naționale „Moldova Europeană” şi îşi afirmă susţinerea pentru toate punctele menţionate în Rezoluţia adoptată unanim de circa 75 000 de cetățeni în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău.

„România şi R. Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forţele antidemocratice de la Est. Calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar, la finalul drumului, vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanţia păcii şi a unei şanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susţine R. Moldova în tot acest proces şi în realizarea obiectivelor menţionate în rezoluţia adoptată astăzi (duminică - n.r.) şi nu numai", a scris liderul social-democrat într-o postare pe Facebook.

Viitorul premier al României a dat asigurări că va avea grijă ca sprijinul României pentru R. Moldova să fie „tot mai consistent”.

„În ultimele săptămâni, m-am întâlnit şi am discutat cu numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor de la Chişinău şi i-am asigurat că, aşa cum am susţinut realizarea reuniunii celor două Parlamente, voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent, pentru că ţara noastră reprezintă poarta de intrare pentru R. Moldova în Uniunea Europeană”, a punctat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO, DOC // Participare masivă la Adunarea „Moldova Europeană”! Maia Sandu: „Au încercat timp de 34 de ani să ne dezbine, șantajeze, să înghețăm, să cădem, dar noi am rezistat. Am rămas un stat cu oameni liberi care își merită locul în UE”

Amintim că participanții la Adunarea Națională „Moldova Europeană” au solicitat clasei politice R. Moldova, prin intermediul Rezoluției votate unanim la finalul manifestării, dar și tuturor partidelor și oamenilor politici de acum și tuturor celor care vor decide soarta țării în viitor „să modifice Constituția Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”.

Potrivit textului Rezoluției, această aspirație comună a moldovenilor trebuie îndeplinită de toți actorii politici din Republica Moldova

Totodată, documentul votat la adunare solicită asigurarea cât mai rapidă a deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, transpunerea rapidă a legislației europene prin implicarea specialiștilor din țările care au parcurs recent aceeași etapă de aderare, în special din România, precum și extinderea contextului internațional al negocierilor pentru rezolvarea pașnică și definitivă a conflictului transnistrean.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md