06:08:06 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Mesaj EMOȚIONANT al unui agricultor de la Ștefan Vodă, care a primit motorina acordată de România: „Frații noștri au grijă în permanență de noi, dar noi foarte rar le mulțumim. Ne-au făcut grădinițe, școli, ne-au oferit vaccinuri...”

Actualitate 02.06.2021 16:18 Vizualizări4015 Autor: Ziarul National
VIDEO // Mesaj EMOȚIONANT al unui agricultor de la Ștefan Vodă, care a primit motorina acordată de România: „Frații noștri au grijă în permanență de noi, dar noi foarte rar le mulțumim. Ne-au făcut grădinițe, școli, ne-au oferit vaccinuri...”


Agricultorul Vasile Mereuță de la Ștefan Vodă, care a înregistrat pierderi enorme din cauza secetei din anul trecut, a primit 9 000 de litri de motorină din ajutorul umanitar oferit de România. Această mână întinsă de peste Prut este ca o gură de aer pentru fermierii afectați, a precizat Mereuță, care și-a găsit cu greu cuvintele pentru a mulțumi cetățenilor României și autorităților de la București pentru grija față de R. Moldova.

„Am primit astăzi (ieri n.r.) de la Guvernul României motorina promisă agricultorilor din R. Moldova. Cisterna cu motorină a ajuns la noi și vreau să mulțumesc foarte, foarte mult României pentru acest suport. Au promis 6 000 de tone și din această cantitate eu primesc astăzi 9 000 de litri. Vreau să mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru suportul acesta. Sunt recunoscător că a ajuns la noi. Vreau să mulțumesc și doamnei președinte Maia Sandu pentru că a obținut acest ajutor pentru noi. Mulțumesc poporului român, deoarece acest ajutor a fost posibil grație impozitelor plătite de cetățeni”, a menționat Mereuță, membru al Partidului Democrația Acasă.

Citește și: România a trimis în R. Moldova prima cantitate de MOTORINĂ din ajutorul de 6 000 de tone oferit GRATUIT agricultorilor din stânga Prutului: „Ne exprimăm speranța că autoritățile R. Moldova vor asigura o utilizare transparentă a sprijinului oferit”

Agricultorul a infirmat că motorina ar fi de proastă calitate, așa cum s-a vehiculat la anumite televiziuni din R. Moldova și a îndemnat autoritățile și cetățenii R. Moldova să fie recunoscători României pentru ajutorul dezinteresat oferit de la independență încoace.

Citește și: DECLARAȚIE // „Guvernarea Dodon încercă să COMPROMITĂ ajutorul acordat de România sub formă de motorină pentru agricultori”. S-ar pune la cale o mare DIVERSIUNE: „Vor fi încercări de a DILUA combustibilul cu alt lichid”

„Eu cred că frații noștri de peste Prut au grijă în permanență de noi, dar noi foarte rar le mulțumim pentru asta. Ne-au făcut grădinițe, școli, ne-au făcut drumuri și ne-au oferit milioane de euro. Ne-au fost oferite vaccinuri… Vreau să mulțumesc din tot sufletul României. Sunt foarte mulțumit și recunoscător. Mulțumesc încă o dată poporului român, mulțumesc președintelui Iohannis, Guvernului României și președintelui Maia Sandu”, a conchis sursa citată.

CITIȚI și Detalii din CULISELE recepționării motorinei, donată de România. „Cei de la MAI s-au comportat BĂDĂRĂNEȘTE cu reprezentanții Guvernului României. E vorba de rea intenție din partea lui Dodon și a miniștrilor săi”

De menționat că, la mijlocul lunii mai, România a livrat în R. Moldova prima tranșă de 1 200 de tone din ajutorul de 6 000 de tone de motorină, în valoare de circa 80 de milioane de lei. Motorina a fost predată la stația Ocnița, iar Agenția Rezerve Materiale a început distribuirea abia pe 31 mai.

Cele 6 000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău în perioada imediat următoare, prin mai multe transporturi succesive.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md