12:56:33 29.11.2022
Stiri

DECLARAȚIE // „Guvernarea Dodon încercă să COMPROMITĂ ajutorul acordat de România sub formă de motorină pentru agricultori”. S-ar pune la cale o mare DIVERSIUNE: „Vor fi încercări de a DILUA combustibilul cu alt lichid”

Actualitate 26.05.2021 09:22 Vizualizări4016 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // „Guvernarea Dodon încercă să COMPROMITĂ ajutorul acordat de România sub formă de motorină pentru agricultori”. S-ar pune la cale o mare DIVERSIUNE: „Vor fi încercări de a DILUA combustibilul cu alt lichid”


Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, este convins că Igor Dodon, prin oamenii săi aflați în diferite funcții, ar încerca să compromită ajutorul acordat de România sub formă de motorină pentru agricultori. Anumiți funcționari ar răspândi zvonuri că motorina donată de România nu ar fi calitativă și e un real pericol amestecul acesteia cu carburanții de care dispun fermierii din R. Moldova.

„Tot mai mult mă conving că guvernarea Dodon încearcă să compromită la maximum ajutorul oferit de România sub formă de motorină pentru agricultorii noștri. Cei din Agenția Rezervelor Materiale au stocat combustibilul la nordul republicii, la un depozit petrolier al unei companii. Partea română până în ziua de azi nu a primit lista beneficiarilor - fermieri afectați de secetă”, spune Slusari într-o postare pe Facebook.

Sursa citată a mai adăugat că anumiți funcționari ar răspândi falsuri despre calitatea motorinei donate de România.

„Totodată, funcționarii noștri răspândesc bârfe că motorina nu este calitativă și este periculos să fie amestecată cu altă motorină de care dispun fermierii moldoveni. Dezgustător! Din câte cunosc, dieselul din România este de marca Euro 5 și corespunde tuturor standardelor europene. Dar după discuții cu mai mulți fermieri din sudul și centrul republicii, pot spune cu certitudine că producătorii agricoli nu au cu ce amesteca motorina din România, deoarece nu mai au combustibil din cauza lipsei finanțelor.

Citește și: DOC // Lista agenților economici din R. Moldova care vor beneficia de MOTORINA oferită GRATUIT de către România: 6 000 de tone pentru 3 416 fermieri

Cu cât mai mult se tergiversează procesul distribuirii motorinei, cu atât mai mult apar suspiciuni că anume la locul staționării dieselului vor fi încercări de a fura anumite cantități de motorină și de a dilua combustibilul cu alt lichid”, a avertizat Slusari.

Citește și: România a trimis în R. Moldova prima cantitate de MOTORINĂ din ajutorul de 6 000 de tone oferit GRATUIT agricultorilor din stânga Prutului: „Ne exprimăm speranța că autoritățile R. Moldova vor asigura o utilizare transparentă a sprijinului oferit”

Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că cei de la Agenția Rezervelor Materiale și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului organizează zilnic niște ședințe, dar fără participarea reprezentanților agricultorilor.

„După fiecare ședință se tot plâng, neoficial, că nu știu cum să transporte motorina, că nu o pot repartiza în baza cardurilor, că este complicată logistica etc. Păi ați avut șase luni la dispoziție, din decembrie 2020 până acum! La mijloc este incompetență sau reavoință! Cerem de la guvernarea actuală, așa cum este ea, transparență maximă în procedura gestionării ajutorului frățesc acordat de România. Orice tentativă de a discredita acest proces va fi dezvăluită și taxată dur”, a conchis deputatul.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dar și Agenția Rezerve Materiale nu au comentat, deocamdată, acuzațiile lui Alexandr Slusari.

Amintim că, pe 17 mai curent, în R. Moldova a ajuns prima tranșă a ajutorului umanitar oferit de România - 1 200 de tone de motorină. Cele 6 000 de tone de motorină în sumă de circa 80 de milioane de lei urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău până în luna iulie curent.

Ajutorul a fost anunțat de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei pe care a întreprins-o la Chișinău, la finele lunii decembrie 2020.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

25.11.2022 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia teroristă și a...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Dacă telefonul meu ar putea vorbi, ce ar spune?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md