00:23:13 05.08.2021
 
Stiri

Vestea care îi va BUCURA pe toți cei care au copii în școlile și grădinițele din Chișinău

Social 09.04.2016 11:42 Vizualizări2089 Autor: Galina Munteanu
Vestea care îi va BUCURA pe toți cei care au copii în școlile și grădinițele din Chișinău


Copiii din școlile și grădinițele din Chişinău ar putea beneficia de porții zilnice de fructe în stare proaspătă, procesate și ambalate atractiv.

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în R. Moldova intenționează să lanseze un proiect pilot de sporire graduală a consumului de fructe în stare proaspătă de către copiii și elevii din grădinițele și școlile publice. Asta în condiţiile în care aceştia consumă doar două treimi din cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătăţii.

Acest proiect, pe lângă beneficiile pentru sănătatea copiilor, va avantaja din punct de vedere economic producătorii şi procesatorii.

Inițiativa curentă face parte din „Proiectul de promovare a inovațiilor în afaceri”, susținut financiar de Guvernul Norvegiei și PNUD Moldova, care își propune promovarea inovației în sectorul întreprinderilor mici și mijlocii, prin transferul și absorbția de cunoștințe, tehnologii și comunicare între întreprinderi.

Proiectul se desfăşoară în perioada 2014-2017.

„Această problemă veche necesită o soluție inovativă, care ar atrage atenția sectorului privat, ar conecta direct sectorul privat, dar ar implica și comunitatea, inclusiv prin mobilizare de fonduri și educarea copiilor în spiritul unui stil sănătos de viaţă”, susține managerul de proiect de la PNUD Moldova, Dumitru Vasilescu.

La această etapă, PNUD Moldova a făcut o analiză de piaţă și a posibilităților de transfer tehnologic pe acest segment. Ulterior, urmează să se desfăşoare o campanie de mobilizare de fonduri pentru a suplini necesarul pentru pilotarea intervenției. Vor fi implicaţi donatori, părinți, școli, parteneri naționali și externi.

Totodată, a fost lansată și o competiție națională pentru proiecte de cooperare dintre companiile producătoare și procesatorii de fructe proaspete, pentru soluții la provocarea de a spori consumul de fructe.

La rândul lor, școlile și grădinițele publice din Chişinău vor putea participa la o competiţie pentru a se înscrie în proiectul pilot.

Dacă pilotarea va avea succes, PNUD urmează să extindă proiectul la scară națională.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.08.2021 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Retorica electorală ...

30.07.2021 09:31 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin e nemulțumit d...

26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md