21:54:07 29.05.2023
Stiri

UTIL // Nu arunca legumele moi din frigier! Le poţi SALVA foarte simplu!

Știri 31.07.2018 09:03 Vizualizări1437 Autor: Ziarul National
UTIL // Nu arunca legumele moi din frigier! Le poţi SALVA foarte simplu! sursa: gustarte.ro


De câte ori nu ai aruncat legumele din frigider pentru că s-au înmuiat şi ai avut impresia că nu ai ce să mai faci cu ele? Înainte de a te îndrepta spre coşul de gunoi, gândeşte-te că poţi salva o parte din aceste legume. Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos.

Rădăcinoasele

Ţelina, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul sau ridichile încep să se deshidrateze dacă sunt ţinute în frigider o perioadă mai lungă de timp. Din momentul în care sunt culese, apa începe să se evapore, făcându-le din ce în ce mai moi. Nu putem să contracarăm acest proces decât folosind tot apă. Este suficient să le tăiaţi vârfurile şi să le puneţi într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute. Trebuie să faceţi acest lucru înainte să înceapă să mucegăiască.

Legumele cu frunze verzi

Acelaşi proces de deshidratare este valabil şi în cazul legumelor cu frunze verzi. Dacă ajung să aibă mucegai şi să devină vâscoase, atunci gunoiul este drumul cel mai sigur de urmat. Dacă însă nu au ajuns în acest stadiu, este suficient să le puneţi într-un vas cu apă rece şi să le lăsaţi acolo până când se revigorează.

Folosiţi legumele aşa moi cum sunt

Dacă nu aveţi timp de trucuri, nu vă panicaţi. Există soluţii care vă permit să le folosiţi aşa moi cum sunt. Sunt perfecte pentru supe sau tocăniţe, mai ales dacă adăugaţi şi câteva ierburi aromatice. Legumele mai moi precum broccoli sau conopida pot fi transformate în supă cremă sau piure.

Oricare dintre legume pot fi puse într-un blender şi transformate în smoothie. O altă variantă pentru morcovi sau păstârnac este să îi stropiţi cu puţin ulei, sare şi piper şi să-i lăsaţi la cuptor câteva minute. Nimeni nu va şti că erau moi atunci când i-aţi scos din frigider.

Sursa: gustarte.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md