Nu ești gras, ci doar balonat. Iată cum poți rezolva problema
Multe persoane sunt de părere că sunt grase din cauza unui abdomen nu chiar plat, dar ceea ce nu știu aceste persoane este că poate fi vorba despre balonare, nu neapărat despre grăsime. Aceasta este o problemă comună care apare adesea după o masă copioasă. Problema este că există și oameni care se simt balonați tot timpul.
Unii oameni se întreabă de ce arată atât de bine la corp, dar au un stomac balonat tot timpul. De fapt, există mai multe motive pentru care s-ar putea să crezi că ești gras, dar de fapt ești balonat. Cu ajutorul informațiilor de mai jos, vei reuși să afli de ce ești mereu balonat și ce poți face pentru a scăpa de balonare. Iată despre ce este vorba!
Ți se pare că ai kilograme în plus, dar de fapt ai stomacul balonat? Iată ce ar trebui să iei în calcul!
Nu bei o cantitate suficientă de apă
Știm cu toții că apa este remediul pentru multe afecțiuni și este recomandat pentru organismul nostru să bem cantitatea corectă de apă în fiecare zi, pentru a menține sănătatea corpului. Atunci când o persoană nu bea suficientă apă, organismul său începe să folosească lichidele din interiorul corpului, ceea ce poate duce la retenția de fluide, care este cauza primară a unui stomac balonat. Adu-ți aminte mereu că, dacă bei cafea sau alcool, lichide responsabile pentru retenția de fluide, trebuie să bei 6-8 pahare cu apă pentru a elimina toți compușii nedoriți din cafea sau alcool.
Suferi de constipație
Dacă suferi de constipație în mod frecvent, asigură-te că ai destule fibre în dieta ta, pentru a-ți ajuta procesul digestiei să aibă loc mai repede și pentru a scăpa de balonare imediat. Nu exagera cu consumul de fibre, deoarece situația se poate înrăutăți.
Înlocuiește pâinea albă cu pâinea din cereale integrale, mănâncă mai multe fructe de pădure și adaugă smoothie-uri în dieta ta.
Ești prea stresat
Chiar și stresul excesiv se numără printre cauzele principale ale balonării. Acest lucru are loc din cauza faptului că, în momentul în care creierul începe să se streseze, determină sistemul digestiv să nu mai funcționeze corect, ducând la dureri de stomac și constipație. Reducerea nivelului de stres te poate ajuta să scapi de balonare.
Mănânci prea repede
Dacă mănânci prea repede, nu ai suficient timp pentru a mesteca în mod corect mâncarea, lucru care afectează procesul digestiei. Mâncarea care nu este mestecată cum trebuie poate fi dificil de digerat, ducând astfel la balonare.
Consumi prea mulți carbohidrați
Studiile recente au ajuns la concluzia că un consum ridicat de carbohidrați poate duce la un stomac balonat, așa că este recomandat să îți începi ziua cu un consum de alimente sărace în carbohidrați pentru a preveni balonarea.
Adu-ți aminte și că o dietă compusă în principal din alimente sănătoase și exerciții fizice în fiecare zi te pot ajuta să scapi de stomacul balonat. Dacă nu te ajută sfaturile de mai sus, poate că ar trebui să-i faci o vizită și medicului tău de familie, pentru a te asigura că problema nu este de altă natură.
Sursa: eva.ro
Cutremur puternic, resimțit la Chișinău: Seismul s-a produs în Vrancea
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate