Cum să folosești cojile legumelor și fructelor în cosmetică!
Majoritatea dintre noi curățăm legumele și fructele de coajă și nu suntem conștiente de multitudinea vitaminelor, acizilor și mineralelor care dispar din ansamblul general al fructului sau legumei respective.
Sper că după ce veți citi cele ce urmează, când veți curăța coaja fructelor sau a legumemelor să nu le mai aruncați.
Cojile de portocală, avocado, măr, gutuie, banană, castraveți, grapefruit, lămâi etc. conțin multe vitamine și de acum înainte în loc să le aruncați folosiți-le masându-vă pielea feței cu partea interioară a cojilor respective.
În prealabil să va spălați fața cu apă călduță ca să pregătiți tenul pentru o mai bună absorbție a substanțelor nutritive conținute de aceste coji.
În altă ordine de idei, puteți să mai folosiți cojile de gutuie și măr ca să faceți ceai.
Cojile tăiate în bucățele foarte mici se lasă la uscat pe o foaie de ziar și după uscare se depozitează în pungi de hârtie și se țin la loc răcoros. Ceaiul de gutuie se folosește ca atare, în cel de măr se mai poate adaugă câte o bucată de coajă de scorțișoară. Acest ceai este bun și pentru răceli.
Cojile de portocale sau /și lămâie se pot usca și ele și pot fi folosite în diverse preparate culinare!
De când am aflat de efectele lor, eu una nu mai arunc nici un fel de coajă!
Sursa: secretele.com
Maia Sandu, discuții cu Nicolae Ciucă: ,,Cu sprijinul României, cel mai important partener economic al nostru, dezvoltăm economia și extindem comerțul, creând noi oportunități pentru cetățeni și îmbunătățindu-le calitatea vieții"
Polonia pregătește o ALIANȚĂ europeană în sprijinul Ucrainei ca răspuns anticipat la revenirea lui Trump la Casa Albă: Epoca externalizării geopolitice s-a încheiat
Încă trei farmacii subvenționate din bugetul de stat, deschise la sate: Numărul acestora a ajuns la 34