17:26:39 25.02.2024
Stiri

UTIL // Ce trebuie să faci când verși apă, suc sau cafea pe laptop

Știri 28.09.2018 18:30 Vizualizări2445 Autor: Ziarul National


UTIL // Ce trebuie să faci când verși apă, suc sau cafea pe laptop sursa: google.ro

Ești conștient că nu e bine să verși lichide pe laptop, dar se poate întâmpla oricui. Prin urmare, merită să citești aceste sfaturi, poate salvezi la timp laptopul.

Probabil, pentru unii e prea târziu să mai citească aceste rânduri. Fie au știut să rezolve problema la timp, fie s-a zis cu laptopul respectiv.

Atunci când verși apă pe laptop, salvarea lui depinde de cât de repede reacționezi tu. Timpul este esențial. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să închizi imediat computerul dacă acesta este în funcțiune. Nu sta să închizi toate programele și ferestrele și să-i dai shut down din Windows/macOS/Linux. Închide-l forțat de la butonul de pornire/oprire.

Următorul pas este să-i întrerupi alimentarea la curent, atât cea de la priză, cât și cea care vine de la baterie. Dacă încă ai un laptop mai vechi care are baterie detașabilă, atunci ai un avantaj. Decupleaz-o rapid. Închiderea și decuplarea alimentării trebuie efectuate foarte rapid.

Detașează apoi toate dispozitivele sau accesoriile pe care le ai conectate la laptop: stickuri USB, cabluri USB, căști, unități optice etc.

Ce faci când verși apă pe laptop imediat după ce oprești alimentarea

Următorul pas este să ștergi și să usuci cât mai bine suprafața exterioară a laptopului. De regulă, se întâmplă ca lichidele să ajungă pe tastatură, pentru că e principalul spațiu de lucru și toată lumea are tendința să așeze paharul, cana sau sticla lângă ea.

Prin urmare, tastatura e cel mai greu de șters, iar dacă întregul conținut al paharului ajunge aici, atunci nu e deloc bine pentru computer. Indiferent cum s-ar produce micul accident, nu uita de primii pași de mai sus.

Dacă nu ești sigur de eficiența intervenției tale de salvare a laptopului, cel mai bine ar fi să-l duci în cel mai scurt timp la un service de calculatoare. Sub nicio formă, nu încerca să-l bagi iar în funcțiune dacă nu ai scurs toată apa din el.

Ce se întâmplă, de fapt, când verși apă sau alte lichide pe laptop

Tipul de lichid care se varsă pe laptop contează foarte mult. Apa este relativ „inofensivă” dacă este înlăturată la timp, dar este corozivă. Dacă însă verși sucuri care conțin zahăr sau băuturi alcoolice, atunci situația se complică.

Dacă te temi că lichidul ar putea ajunge la componentele importante din interior, poți încerca să le înlături măcar pe cele detașabile. La laptopurile moderne există, după cum ai văzut, o „ușiță” pentru HDD sau SSD. Măcar datele să ți le salvezi, în caz că se întâmplă ceva cu computerul.

Dacă îndrăznești și te pricepi, poți să continui demontarea lui și să ștergi de apă fiecare componentă în parte.

În cazul în care ai un laptop căruia nu-i poți dezasambla nicio componentă, cel mai bine e să-l duci la cel mai apropiat service.

Sursa: playtech.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md