20:07:01 03.07.2020
 
Stiri

Urmărire penală în legătură cu privatizarea Casei Presei, a fostei cantine a Guvernului și a altor imobile ale statului

Anticorupție 16.07.2019 08:28 Vizualizări1660 Autor: Ziarul National
Urmărire penală în legătură cu privatizarea Casei Presei, a fostei cantine a Guvernului și a altor imobile ale statului Radio Chișinău


Procuratura Anticorupție a pornit o umrăire penală în legătură cu privatizarea Casei Presei, a fostei cantine a Guvernului și a altor imobile ale statului.

Despre aceasta a anunțat deputatul Alexandru Slusari care a publicat un răspuns în acest sens semnat de procurorul adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Popenco.

„Constatăm mișcări ușoare-ușoare din partea organelor de drept. Dosar penal pe cazul privatizării obscure a Casei Presei (2000 metri patrați), cantinei Guvernului și vilei cu statut de monument istoric. Art. 327, alin. (2). Abuz de putere sau abuz de serviciu. Vă amintesc că toate aceste bunuri au fost inițial, în ajunul privatizării, transmise în locațiune, iar apoi cumpărate la prețuri mult mai reduse. Vreau să știu dacă Baldovici e în țară”, a afirmat Alexandru Slusari, citat de „Radio Chișinău”.

Menționăm că Rise Moldova a arătat într-o investigație că la începutul acestui an, mai multe imobile din Chișinău care aparțineau statului au ajuns pe mâini private la prețuri mai mici decât cele de piață, scrie Rise Moldova

Potrivit sursei citate, printre elese numără fosta cantină a Guvernului, o vilă cu statut de monument istoric și aproape două mii de metri pătrați din Casa Presei. Pentru a putea cumpăra clădirile pe bani mărunți, proprietarii le-au luat inițial în arendă, iar câteva luni mai târziu au solicitat privatizarea lor.

Analizând datele celor patru companii, RISE Moldova a constatat că în spatele tranzacțiilor de preluare a bunurilor statului se află același grup de persoane. Fie că sunt proprietarii reali, fie niște interpuși.

DOC | Urmărire penală în legătură cu privatizarea Casei Presei, a fostei cantine a Guvernului și a altor imobile ale statului
Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md