22:58:50 28.10.2020
 
Stiri

Urechean se laudă că urma să fie PREȘEDINTELE țării, dar s-a ÎMPOTRIVIT Diacov după două sticle de „Absolut”. Diacov: „Urechean AIUREȘTE de tot”

Politică 19.05.2017 11:00 Vizualizări4125 Autor: Ziarul National
Urechean se laudă că urma să fie PREȘEDINTELE țării, dar s-a ÎMPOTRIVIT Diacov după două sticle de „Absolut”. Diacov: „Urechean AIUREȘTE de tot” flux.md


Fostul primar general al capitalei, Serafim Urechean, spune că putea să ajungă președintele țării în anul 2000, deoarece avea 40 de voturi promise de comunistul Vladimir Voronin, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza președintelui Parlamentului de atunci, democratul Dumitru Diacov.

„Dacă eu doream, atunci ajungeam președintele țării în 2000. Atunci m-a sunat Vladimir Voronin și mi-a spus că e gata să-mi dea cele 40 de voturi pe care le avea în Parlament, urma ca eu să mai găsesc 21 de voturi”, a menționat Urechean în cadrul unei emisiuni televizate.

Totuși, potrivit lui Urechean, totul ar fi căzut din cauza lui Dumitru Diacov. „Valeriu Matei era gata să-și ofere voturile, dar nu ajungeau câteva. Mai târziu a venit la mine Dumitru Diacov. Am stat și am discutat la doua sticle de „Absolut”. A zis că sunt gata să mă voteze, dar cu trei condiții: fratele să fie procuror general, dosarele fiicelor lui - excluse, iar el să fie susținut la președinția Parlamentului. Am discutat până la trei de noapte și i-am spus că președinte cu „raspiscă” nu voi fi”, a povestit acesta.

În replică, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a spus că „Urechean aiurește de tot”.

„Și nu prima dată. Precum că i-am propus să fie președinte de țară și că am pus condiții ca fratele să fie numit în funcția de procuror și să închidă dosare, care de fapt nu existau. Dar a uitat bietul de el că președintele nu a avut nicio atribuție la numirea procurorului, care era numit la propunere spicherului… Serafică, Serafică... de tot ridicol...”, a scris Dumitru Diacov pe o rețea de socializare.

Și fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, l-a făcut „mincinos-lăudăros” pe Urechean.

„Cum putea fratele meu să-i propună funcția de președinte de țară, cu condiția de a mă numi pe mine procuror general, dacă, potrivit Constituției, anume președintele Parlamentului identifica și propunea candidaturi? Mai mult, toată lumea știe că eu n-am pretins la această funcție, iar fiicele lui D. Diacov n-au avut dosare penale care trebuiau „clasate”. Acestea au fost niște bârfe ale lui Urechean, Alexei și alții alde ei”, a conchis Ivan Diacov.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Dan Cartenie 19.05.2017 11:42

Poză de grup cu „tinerele speranțe” ale politicii din RM.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.10.2020 16:37 Ziarul National Alecu Reniță // Lăsați-ne în pace, po...

26.10.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Neutralitatea” trăd...

23.10.2020 09:09 Ziarul National Nicolae Negru // De ce se implică Put...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Pentru cine veți vota la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md