11:31:32 01.10.2020
 
Stiri

Diacov și JUSTIȚIA selectivă din R. Moldova: Ce a spus când a fost întrebat de ACHITAREA lui Guma

Politică 23.11.2015 16:15 Vizualizări3136 Autor: Ziarul National
Diacov și JUSTIȚIA selectivă din R. Moldova: Ce a spus când a fost întrebat de ACHITAREA lui Guma unimedia.info


Președintele de onoare al Partidului Democrat (PD), Dumitru Diacov, a evitat să vorbească despre decizia judecătorului Ghenadie Pavliuc, de la Judecătoria Buiucani, care a emis o hotărâre privind achitarea democratului Valeriu Guma, în pofida faptului că fostul deputat a fost condamnat în România la patru ani de închisoare cu executare.

Întrebat cum ar reacționa în cazul în care Valeriu Streleț ar veni la negocieri și s-ar interesa cum a fost posibil ca Valeriu Guma să fie scutit de pedeapsă, iar în același timp altcineva stă închis, Diacov a preferat să nu dezvolte subiectul.

Guma, fostul deputat PD, CONDAMNAT în România, SCĂPAT de pedeapsă de judecătorul care a recunoscut că este rudă cu Marian Lupu

„Dacă aducem în discuție acest dosar, eu pot să-mi expun părerea, dar nu vreau acum, nu avem timp pentru aceste discuții. Eu cred că și dl. Streleț, și ceilalți colegi de la PLDM, și colegii noștri de la PD trebuie să înțeleagă că noi acuma trebuie să facem această coaliție pe un termen de trei ani de zile și trebuie să terminăm să ne jucăm de-a guvernarea. Trebuie să încercăm să demonstrăm că așa-numitele partide democratice sunt capabile să poarte responsabilitatea unui mandat încredințat de popor”, a declarat democratul pentru europaliberă.org.

De ce procurora Bețișor se afla în biroul judecătorului Pavliuc? Inspecția Judiciară s-a AUTOSESIZAT

Avocații lui Filat au cerut RECUZAREA judecătorului Pavliuc: „Este în relații de RUDENIE cu Marian Lupu”. Cererea a fost RESPINSĂ

Dumitru Diacov s-a referit și la solicitările înaintate de Partidul Liberal Democrat din Moldova pentru a reveni la masa negocierilor: „Eu mă bucur că ai noștri colegi din PLDM au transmis aceste semnale, eu sper foarte mult că și colegii mei din PD vor fi foarte receptivi. Și, în general, sper că într-un timp apropiat vom încerca să depășim aceste pagini triste din biografia noastră și vom trece la o pagină nouă”.

PLDM vrea un premier NEAFILIAT politic. Ce precondiții trebuie îndeplinite pentru ca liberal-democrații să se așeze la masa de negocieri

Totuși, președintele de onoare al PD crede că liberal-democrații trebuie să-și revadă lista cu condiții, mai ales când e vorba de demiterea președintelui Parlamentului. „Eu cred că liberal-democraţii trebuie să revadă și această listă, și aceste accente de duritate. Toți trebuie să facă un compromis, toți trebuie să dea un pas înapoi. Eu toată viața m-am ocupat de aceste încercări de a-i împăca pe toți. Este o misiune foarte ingrată”, a mai adăugat sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Anda 23.11.2015 16:36

Lista APELurilor pro-Re-Unire cu România și pt. Re-Stabilirea “Actului Unirii” noastre cu România votat de “Sfatul Țării” din Chișinău la 27 Martie 1918 semnate de diferite asociații din Rep. Moldova Oct-Nov.2015 –––––––––—————————- 1. Apelul celor 71 de personalități marcante din Chișinău 2. Apelul Unionist al Uniunii Scriitorilor din Rep. Moldova 3. Liga Medicilor din Rep. Moldova 4. profesorii și personalul auxiliar de la Universitatea Tehnică din Chișinău 5. Organizația raională Orhei a Veteranilor Organelor Afacerilor Interne și trupelor de Carabinieri ale MAI 6. Numeroase alte liste și semnături particulare, printre care familiile Apreutesei, Dahnovici, Corobceanu, Leșanu, Negrescu, Franț, etc. —————————————————— N.B. Numeroase instituții patriotice afișează pe pereții din oficii formulare pt. semnarea benevolă unionistă /funcționari, enoriași, elevi, studenți, etc./ liste care se vor trimite ulterior pe adresa săptămânalului “Literatura și Arta” din Chișinău /strada Sfatul Țării-2/

Alex 23.11.2015 17:07

Cad e obice, prin ceea cea spus acest individ uns cu vazelină, a scunde cea ce gîndeşte. Dar el şitie ce gîndeşte.

Oleg Banari 23.11.2015 17:22

Diacov se duce azi seara la Pro TV. La sigur Lorena il va intreba despre asta!

Ilie 23.11.2015 17:37

Sunt instante superioare, astfel procurorii pot ataca decizia in Apel, si lasati atit legatura asta a lui Guma cu PD-ul, nu mai este membru, a iesit anume din acest motiv, ca sa nu fie legat PD de el. Plus la asta el a mers si la CEDO cu acest caz, iaka dupa CEDO o sa fie mult mai usor de expus la toti pe marginea acestui subiect, daca o sa fie gasit vinovat sa stea inchis si ce atita polemica inutila

Eduard 23.11.2015 17:38

Dar ce are Diacov sa discute despre deciziile unui judecator?! Aici as intreba pe Strelet ce fel de reforme o facut PLDM-ul in sistemul justitiar daca s eintimpla asa cazuri. Guma nu mai e membru de partid deci e un caz ca multe altele.

Mihai 23.11.2015 17:53

Un lucru este cert: cazul Guma este unul neclar. De aici dinsul este condamnat, dar pe de alta parte dinsul declara ca se va adresa la CEDO pentru a-si demonstra nevinovatia si a combate decizia instantelor de judecata romanesti.

Dragos 24.11.2015 08:22

Pd - puscariasi de 24 de carate! Zeama de closet pentru fiecare in parte si cate o bolgie pe masura in Infernul lui Dante! Ei, ticalosii ticalositi dezichilibrati si cu obrazul gros cat senila tancului rusesc, ei, deriataii din Junta pd, au transformat tara intr-un sistem instututional deraiat. FBI, Interpol, treceti Prutul!!!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md