11:50:32 30.09.2020
 
Stiri

Unde se află, totuși, Vlad Plahotniuc și ce IDENTITATE folosește? Baza de date a organelor de imigrare din SUA arată că fostul lider al PD s-a aflat ULTIMA DATĂ în Statele Unite pe 15-17 iunie

Anticorupție 16.12.2019 11:57 Vizualizări2583 Autor: Ziarul National
Unde se află, totuși, Vlad Plahotniuc și ce IDENTITATE folosește? Baza de date a organelor de imigrare din SUA arată că fostul lider al PD s-a aflat ULTIMA DATĂ în Statele Unite pe 15-17 iunie Facebook


Viza de tip B1, pentru călătorii temporare în Statele Unite ale Americii, deținută de fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, cu care acesta s-a aflat ultima dată în SUA la scurt timp după schimbarea puterii în vara acestui an, a expirat pe 14 decembrie curent. Viza respectivă i-a fost oferită pentru identitatea lui reală, cu numărul de pașaport „AA0000001”, eliberat de autoritățile R. Moldova, menționează realitatea.md.

Deși se spune că ar fi și acum în SUA, potrivit paginii Web a bazei de date deschise a organelor de imigrare ale SUA, cetățeanul R. Moldova Vladimir Plahotniuc, cu pașaportul cu numărul „AA0000001”, s-a aflat pentru ultima dată în SUA în perioada 15-17 iunie, la scurt timp după ce a părăsit teritoriul R. Moldova ca urmare a schimbării puterii în republică.

Citește și: DOC // De la Londra, la Miami și apoi la Iași: Organele de drept de la Chișinău îl caută pe Vlad Plahotniuc și după numele Vladislav Novak în SUA, România și Marea Britanie

Acesta a intrat și s-a aflat pe teritoriul SUA în baza unei vize de tip B1, pentru călătorii temporare, eliberată celor care doresc intrarea în SUA în scopuri de afaceri.

Citește și: Plahotniuc, ofițer sub acoperire? Dodon spune că fostul lider al PD a obinut cea de-a doua identitate la solicitarea fostului șef al SIS, Vasile Botnari

În baza de date deschise a organelor de imigrare ale SUA se arată că, în decursul anilor 2015-2019, Vlad Plahotniuc a avut 16 vizite pe teritoriul Statelor Unite (intrări și ieșiri) cu o durată între una și cinci zile.

„Cea mai scurtă vizită a avut loc pe 11 aprilie 2015, când Vlad Plahotniuc a intrat pe teritoriul SUA și a plecat în aceiași zi. Cele mai lungi vizite, cele de cinci zile, au avut loc între 10-15 iulie 2017 și 2-7 mai 2019. Documentul a expirat pe 14 decembrie. Aceasta însă nu înseamnă că fostul lider democrat nu se poate afla în SUA în baza pașaportului său eliberat de autoritățile R. Moldova pe numele „Vladislav Novak”, despre care s-a aflat recent s-au a altor cetățenii despre care se spune că le-ar avea. Mai mult chiar, acesta ar fi fost văzut acum o lună în Miami Beach, din peninsula Florida, din sudul SUA”, punctează sursa citată.

Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că a sesizat, pe 10 decembrie curent, Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele României, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că Plahontiuc deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md