17:07:23 27.11.2020
 
Stiri

Un reprezentant al Blocului „ACUM” ar fi devenit un aprig „DODONIST”. Acesta s-a BUCURAT când Iurie Reniță a REFUZAT șefia delegației R. Moldova la APCE și l-a propus IMEDIAT pe Bătrâncea

Politică 23.09.2019 11:50 Vizualizări4803 Autor: Ziarul National
Un reprezentant al Blocului „ACUM” ar fi devenit un aprig „DODONIST”. Acesta s-a BUCURAT când Iurie Reniță a REFUZAT șefia delegației R. Moldova la APCE și l-a propus IMEDIAT pe Bătrâncea parlament.md
Mihai Popșoi, Andrei Năstase și Vlad Bătrîncea


Un deputat al Blocului „ACUM” s-ar fi bucurat cel mai mult atunci când parlamentarul Iurie Reniță a refuzat să preia șefia delegației R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Imediat, deputatul „dodonist” l-a propus la șefia delegației pe socialistul Vlad Bătrâncea, care s-a remarcat anterior prin ruperea hărții României Mari în Parlamentul R. Moldova.

„Ai noștri tineri... Am menționat-o de mai multe ori în mod public că pot discuta, dialoga, iar când e cazul, chiar și conveni pe anume chestiuni importante cu orice socialist din Parlamentul nostru, mai puțin cu liderul lor „informal” Igor Dodon. Nu voi exagera afirmând că, în unele cazuri, e mult mai complicat să te clarifici cu dodoniștii „noștri””, a menționat președintele Comisiei parlamentare pentru politică externă, Iurie Reniță, într-o postare pe Facebook.

Astfel, acesta a povestit un caz, care ar întări ideea că unii colegi de-i săi din Blocul „ACUM” ar fi cei mai aprigi susținători ai socialiștilor.

„Încă la începutul lucrărilor Parlamentului, mi s-a propus să conduc delegația R. Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Le-am spus atunci colegilor mei că aș mai avea nevoie de ceva timp pentru a veni cu un răspuns final pentru această funcție responsabilă. Chiar zilele acestea i-am informat pe colegii mei din fracțiune că, fiind profund onorat de această încredere acordată, totuși voi refuza-o, deoarece pentru a conduce delegația respectivă va trebui să fiu votat și de către reprezentanții „informalului”.

Bucuria refuzului meu a fost foarte mare nu atât pentru socialiști, cât pentru un reprezentant al Blocului „ACUM”, care, imediat, i-a propus lui Vlad Bătrâncea să fie șeful delegației, prin acest gest demonstrându-și deschis atașamentul și admirația față de „politica externă echilibrată” promovată de Igor Dodon. Dar... s-a produs incredibilul: se pare că Vlad Bătâîncea a refuzat oferta, probabil realizând, de la înălțimea lui de socialist deja consacrat, că șefia lui socialistă nu va fi privită cu ochi buni la Consiliul Europei. Se produc minuni și în Parlamentul nostru.

De unde tragem concluzia firească: nu atât de imprevizibili sunt socialiștii „informalului” cât de nocivi sunt dodoniștii „noștri”. Nu e de mirare că Dodon menționa zilele acestea despre posibilitatea formării unei noi majorități parlamentare, doar să vrea el, că doritori se găsesc”, a conchis Reniță, fără să ofere numele celui vizat.

Menționăm că, la ultima sesiune a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a avut loc în perioada 23-28 iunie curent, R. Moldova a fost reprezentată de Andrei Năstase (șeful deledației), vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și președintele Fracțiunii PSRM, Vlad Bătrâncea.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md