12:19:55 22.04.2024
Stiri

Un profet a fost întrebat: Ce ai câștigat prin meditație? Nimic, dar îți spun ce am de pierdut: furie, depresie, anxietate, frică de îmbătrânire și moarte!

Știri 12.09.2018 17:39 Vizualizări1693 Autor: Ziarul National


Un profet a fost întrebat: Ce ai câștigat prin meditație? Nimic, dar îți spun ce am de pierdut: furie, depresie, anxietate, frică de îmbătrânire și moarte! sursa: caplimpede.ro

1. Învață să te concentrezi numai asupra prezentului. Trecutul nu se poate schimba, așa că este inutil să reflectezi asupra lui, însă nu repeta greșelile din trecut. Viitorul este doar un rezultat al acțiunilor tale de astăzi. Deci, învață din trecut pentru a fi mai bun în prezent, iar astfel vei reuși în viitor.

2. Gândește pozitiv. Dacă ai un gând negativ, oprește-l imediat prin orice mijloace. Sări în sus, da-ți o palmă, spune o rugăciune, fă orice numai gândul negativ să dispară și să fie înlocuit cu un gând pozitiv. Gândirea pozitivă este esențială pentru a avea o viață plină de fericire și succes.

3. Meditează (roagă-te) cel puțin 20 de minute pe zi. Încearcă să scapi de viața agitată pe care o ai. În această lume modernă, unde timpul liber am ajuns să ni-l petrecem la TV, internet și gadget-uri uităm să iubim frumusețea liniștii. Capacitatea de a limpezi mintea, de a relaxa corpul, este o artă și o abilitate pe care toată lumea ar trebui să o dezvolte. Pur și simplu stai undeva, preferabil în natură, și concentrează-te pe respirație încercând să nu te gândești la nimic. Va fi extrem de greu la început! S-ar putea să te plictisești sau pur și simplu să-ți fie imposibil să nu te gândești la nimic, dar de la o zi la altăa o să ai un rezultat din ce în ce mai bun. După meditație o să te simți pur și simplu minunat. Singura modalitate de a înțelege cu adevărat această senzație este să o încerci.

4. Memorează în fiecare zi ceva. Poezii, citate, proverbe ar fi cele mai bune opțiuni pentru o minte sănătoasă cu o memorie de invidiat.

5. Încearcă să nu mai fii atașat de lucruri. Cu cât ești mai atașat de un lucru cu atât vei suferi mai mult atunci când acel lucru îți va fi luat, stricat sau pierdut. Încearcă să devii o persoană cu nevoi minime și astfel te vei putea concentra pe a trăi.

6. Zâmbește mai des. Zâmbetul crește producția de endorfine, ceea ce ne va face să ne simțim bine. Starea de bine indusă de zâmbet ne îndepărtează de gândurile negative, ne eliberează de stres, ne întărește sistemul imunitar și crește starea de sănătate. Zâmbetul este modul natural prin care te poți forța să fi fericit. Mulți oameni zâmbesc dimineață timp de cinci minute, pentru a fi într-o bună dispoziție toată ziua. Nu uita, fericirea aduce zâmbetul și zâmbetul aduce fericire.

7. Fă-te cunoscut pentru sinceritatea și bunătatea ta.

8. Nu lua viața prea în serios. Învață să te bucuri de lucrurile mici, fii amuzat de greșeli și eșecuri însă fii recunoscător pentru experiența pe care astfel o acumulezi și pe care o vei folosi fără să-ți dai seama. Poate cel mai important lucru este să faci numai ce-ți place. Viața nu înseamnă numai muncă, îmbină utilul cu plăcutul.

9. Fii sincer tot timpul. Minciunile nu pot aduce nimic bun, decât probleme. Fiind cunoscut ca o persoană de încredere este esențial pentru integritatea ta.

10. Învață să-ți controlezi sentimentele. Singura persoană care te poate face nefericit ești numai tu. Ești singurul care poate decide cât de mult te pot afecta cuvintele sau acțiunile altora. Învață asta, iar data viitoare când o să te confrunți cu o emoție negativă vei găsi puterea de a trece ușor peste ea.

11. Alege-ți prietenii cu înțelepciune. Este foarte important să-ți alegi atent cu cine îți petreci timpul liber. Pur și simplu debarasează-te de oamenii negativi, nu fac altceva decât să se pună în calea fericirii tale.

12. Dezvoltă-ți capacitatea de a ierta. Iertarea arată cât de puternic ești. Se cunoaște deja faptul că orice emoție sau sentiment negativ care nu a fost asimilat până la capăt rămâne în „corp” ca un fel de greutate pe aripile sufletului. Acest lucru va conduce treptat la apariția bolilor. Iertarea este una dintre cele mai eficiente metode de purificare psihică, de ardere a reziduurilor emoționale.

13. Iubirea este în tot ce există. În fiecare acțiune a ta trebuie să existe iubire. Respiră și răspândește iubire astfel vei atrage numai lucruri pozitive în viața ta. Pe cât de simplă este iubirea atât de greu îți va fi să iubești tot ce te înconjoară, însă dacă vei reuși atunci o să trăiești sentimente care nu ai crezut că există. Iubirea este atât de rară în lume în comparație cu ura, împrăștie iubire iar tu și oamenii care te înconjoară veți vedea schimbarea, iar fericirea nu va întârzia să apară.

Sursa: caplimpede.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md