06:36:14 23.07.2024
Stiri

Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite

Știri 28.01.2019 20:30 Vizualizări3394 Autor: Ziarul National


Declarație controversată: Femeile cu vârsta peste 50 de ani sunt prea bătrâne să fie iubite Sursa: tabu.ro

Un autor francez, distins cu numeroase premii literare, a făcut o declarație care a stârnit un val de controverse în mediul online. Femeile trecute de 50 de ani sunt prea bătrâne să iubească și să fie iubite, este de părere Yann Moix, de asemenea regizor de film și prezentator de televiziune.

Într-un interviu acordat ediției franceze a revistei Marie Claire, Yann Moix, de 50 de ani, a afirmat că „ar fi incapabil” să iubească o femeie cu vârsta peste 50 de ani, adăugând că e „invizibilă” pentru el, notează The Guardian.

„Haideți acum, să nu exagerez! Nu e posibil… prea bătrână”, a mărturisit Moix. „Prefer trupurile tinerelor femei (…) Trupul unei femei de 25 de ani este extraordinar. Cel al unei femei de 50 de ani nu este deloc extraordinar”, a mai spus autorul, adăugând că preferă asiaticele, în special coreencele, chinezoaicele și japonezele.

Yann Moix a câștigat mai multe premii literare, inclusiv premiul Goncourt și premiul François Mauriac al Academiei Franceze pentru romanul său de debut, Jubilations Vers le Ciel (1996), a regizat trei filme și este gazda unui talkshow popular de televiziune.

Comentariile sale răutăcioase la adresa femeilor de vârsta a doua au produs indignarea unor scriitoare.

Jurnalista și scriitoarea Colombe Schneck, în vârstă de 52 de ani, a publicat pe contul ei de Instagram o fotografie cu posteriorul unei femei. „Iată fesele unei femei de 52 de ani… ce imbecil ești tu, nu știi ce pierzi, tu și creierul tău minuscul”, a scris ea în dreptul fotografiei.

Jurnalista elvețiană Mona Chollet (46 de ani), o feministă convinsă, l-a descris pe Moix drept o „sirenă tristă”, în timp ce Laura Hulley, de la secția Politică a Ambasadei Marii Britanii la Paris, i-a transmis: „An nou fericit, sexiști peste tot!”

Chiar și fosta Primă Doamnă a Franței, jurnalista Valerie Trierweiler, soția lui Francois Hollande, a reacționat, iar Olivia Gregoire, politician francez și susținătoare a președintelui Macron, a scris pe Twitter: „Foarte clasic lui Yann Moix. Foarte, foarte clasic. Dar cum prostia și vulgaritatea nu au nicio vârstă, este liniștitor în cazul său, deoarece mă îndoiesc că multe femei doresc «aceste calități»”.

Sursa: tabu.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md