00:34:39 08.12.2023
Stiri

Un primar al PPDA ar fi agresat un consilier din partea PLDM: „Discuția a culminat cu o LOVITURĂ PUTERNICĂ în tâmplă aplicată cu cruzime doamnei Scutaru, care a căzut fără cunoștință”

Partide/Comunicate 13.08.2019 16:17 Vizualizări3560 Autor: Ziarul National


Un primar al PPDA ar fi agresat un consilier din partea PLDM: „Discuția a culminat cu o LOVITURĂ PUTERNICĂ în tâmplă aplicată cu cruzime doamnei Scutaru, care a căzut fără cunoștință”

Primarul satului Mateuți, raionul Rezina, Angela Ursachi, l-ar fi agresat pe consilierul local din partea PLDM, Livia Scutaru. Despre acest incident a anunțat Partidul Liberal Democrat din Moldova.

„La finalul ședinței Consiliului local Mateuți, primarul Angela Ursachi i-a solicitat doamnei Livia Scutaru să rămână în birou pentru o discuție. Fiind vădit înrăită și agresivă, Angela Ursachi nu i-a permis doamnei Livia Scutaru să iasă din birou, blocându-i accesul. Discuția a culminat cu o lovitură puternică în tâmplă aplicată cu cruzime doamnei Scutaru, care a căzut fără cunoștință”, se arată într-un comunicat de presă al PLDM.

„Stimați cetățeni, dacă lucruri atât de grave se întâmplă chiar într-o instituție publică și le săvârșește un funcționar aflat în exercițiul funcției, atunci unde ne îndreptăm noi ca stat? Primarul de Mateuți a înțeles că democrația se face cu bâta, cu agresivitate, cu limbaj vulgar, cu hărțuire și amenințare. Doamna a început deja campania electorală, fiind candidat din partea Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”. Cineva nu acceptă concurența loială, contracandidatul dorindu-se a fi nimicit la propriu. O acțiune josnică și condamnabilă”, spun liberal-democrații, care au sprijinit Blocul „ACUM”, din care fac parte PPDA și PAS, la alegerile parlamentare din februarie.

Conducerea PLDM speră că organele competente vor lua măsuri. „Sperăm ca organele competente să ia atitudine referitor la acest caz, în urma plângerii făcute de doamna Livia Scutaru, în pofida apartenenței politice a Ministrului de Interne, Andrei Năstase. Cetățenii trebuie să își cunoască „eroii” în față”, conchide sursa citată.

Solicitat telefonic, Petru Ursachi, șef-interimar al IP Rezina, a declarat pentru Deschide.MD că incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13:00, însă materialul pe acest caz este doar la faza incipientă. „Despre acest caz poliția a fost informată prin intermediul serviciului 112. La fața locului s-a deplasat grupul operativ, s-au documentat și urmează să cerceteze cazul”, susține Ursachi.

Totodată, Ursachi a mai spus că pe numele primăriței din Mateuți nu a fost pornit niciun proces penal și nici contravențional, dar și că partea vătămată nu a depus nicio plângere. „Nu-i proces, se precaută cazul în baza legii cu privire la petiționare. A fost depusă petiție, urmează deja să constatăm. Este un caz înregistrat, un material în fază incipientă și urmează să fie desfășurate mai multe acțiuni pentru a stabili toate circumstanțele ca ulterior să ne expunem. Până când nu este nicio plângere”, a mai adăugat Ursachi.

De precizat că Angela Ursachi a fost aleasă în funcția de primar în anul 2015 din partea Partidului Liberal, dar a aderat la PPDA. Livia Scutaru i-a fost contracandidată la acel scrutin.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md