18:06:02 25.02.2024
Stiri

Nicolae Negru, despre „DUALITATEA PUTERII”: „Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii. PAS și PPDA nu pot ignora aceste dovezi. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD”

Politică 09.06.2019 15:30 Vizualizări7374 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre „DUALITATEA PUTERII”: „Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii. PAS și PPDA nu pot ignora aceste dovezi. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD”


„Avem dualitate a puterii, foarte periculoasă. Faptul că taberele nu se recunosc reciproc nu înseamnă că nu există una sau alta. E de datoria politicienilor să caute soluții și să nu admită confruntări, căci în asemenea situații se ajunge ușor la război civil”, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Comentând ultimele evenimente politice de la Chișinău, Negru spune că s-a ajuns în situația asta din cauza Federației Ruse.

„E o situație care a fost creată prin implicare directă, prin șantaj și corupție, după cum demonstrează filmulețele distribuite de PD, din partea Federației Ruse. Societatea, partidele politice, inclusiv PAS și PPDA, nu pot ignora aceste dovezi de amestec flagrant, ilegal al Federației Ruse în R. Moldova, cu concursul nemijlocit al președintelui Dodon și al deputaților PSRM, care, după cum se vede, sunt niște marionete rusești.

Nu poate fi trecut cu vedere nici faptul că PSRM este un partid finanțat de Rusia, care reprezintă interesele Rusiei. Procuratura Generală, CEC, CNA, SIS trebuie să se autosesizeze și să investigheze cazul. Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii, alegerile din 24 februarie – anulate și organizate alegeri repetate”, a precizat Negru.

În opinia sa, anume aceasta ar putea fi și soluția optimă pentru ieșirea din criză.

„ACUM, dacă zice că vrea să construiască stat de drept, trebuie să fie primul interesat de clarificarea adevărului. Deocamdată, euforizați, acumiștii bagă capul în nisip, ca și cum nu s-a întâmplat nimic în relațiile lor cu Dodon și PSRM”.

Negru a mai adăugat că o parte din vină pentru situația creată o poartă și PD.

„PD, la rândul său, trebuie să înceteze a organiza „proteste” și a arunca curcani (unde sunt apărătorii animalelor?) peste garduri. Nu trebuie să se joace cu focul. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD. Se poate discuta la nesfârșit cine e drept și cine nu e drept, argumente se vor găsi de o parte și de alta. Dacă politicienii noștri nu au capacitatea de a vorbi unii cu alții, să recurgă la servicii de mediere. Mediator ar putea fi Bucureștiul sau Bruxelles, sau Washington, sau toți trei”, a conchis editorialistul nostru.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md