04:04:22 23.02.2020
 
Stiri

Nicolae Negru, despre „DUALITATEA PUTERII”: „Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii. PAS și PPDA nu pot ignora aceste dovezi. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD”

Politică 09.06.2019 15:30 Vizualizări6006 Autor: Ziarul National
Nicolae Negru, despre „DUALITATEA PUTERII”: „Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii. PAS și PPDA nu pot ignora aceste dovezi. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD”


„Avem dualitate a puterii, foarte periculoasă. Faptul că taberele nu se recunosc reciproc nu înseamnă că nu există una sau alta. E de datoria politicienilor să caute soluții și să nu admită confruntări, căci în asemenea situații se ajunge ușor la război civil”, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.

Comentând ultimele evenimente politice de la Chișinău, Negru spune că s-a ajuns în situația asta din cauza Federației Ruse.

„E o situație care a fost creată prin implicare directă, prin șantaj și corupție, după cum demonstrează filmulețele distribuite de PD, din partea Federației Ruse. Societatea, partidele politice, inclusiv PAS și PPDA, nu pot ignora aceste dovezi de amestec flagrant, ilegal al Federației Ruse în R. Moldova, cu concursul nemijlocit al președintelui Dodon și al deputaților PSRM, care, după cum se vede, sunt niște marionete rusești.

Nu poate fi trecut cu vedere nici faptul că PSRM este un partid finanțat de Rusia, care reprezintă interesele Rusiei. Procuratura Generală, CEC, CNA, SIS trebuie să se autosesizeze și să investigheze cazul. Dacă se confirmă că Dodon primea lunar de la Putin aproape un milion de dolari, PSRM trebuie scos în afara legii, alegerile din 24 februarie – anulate și organizate alegeri repetate”, a precizat Negru.

În opinia sa, anume aceasta ar putea fi și soluția optimă pentru ieșirea din criză.

„ACUM, dacă zice că vrea să construiască stat de drept, trebuie să fie primul interesat de clarificarea adevărului. Deocamdată, euforizați, acumiștii bagă capul în nisip, ca și cum nu s-a întâmplat nimic în relațiile lor cu Dodon și PSRM”.

Negru a mai adăugat că o parte din vină pentru situația creată o poartă și PD.

„PD, la rândul său, trebuie să înceteze a organiza „proteste” și a arunca curcani (unde sunt apărătorii animalelor?) peste garduri. Nu trebuie să se joace cu focul. Faptul că s-a ajuns până aici e și vina PD. Se poate discuta la nesfârșit cine e drept și cine nu e drept, argumente se vor găsi de o parte și de alta. Dacă politicienii noștri nu au capacitatea de a vorbi unii cu alții, să recurgă la servicii de mediere. Mediator ar putea fi Bucureștiul sau Bruxelles, sau Washington, sau toți trei”, a conchis editorialistul nostru.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

S. Globa 09.06.2019 20:16

Indiferent de prestația lui Dodon, lucrurile merg așa pentru că sau implicat puterilemari, SUA, Rusia și UE. Implicarea lor a avut scopul de al scoate din joc pe Plahotniuc. Dacă el s-ar fi retras, salva Partidul Democrat. Dar așa îl îngroapă. Iar hotărârile PSRM le sunt impuse. Jocul e făcut, iar zvâcniturile lui Plahotniuc deja fac rău Țării.

Andrei Bunu 09.06.2019 20:57

Ceea ce ni se intampla, arata doar faptul ca ceva e ...putred in Moldova noastra. 1. Putred este sistemul creat de...PD cu concursul mai mic sau mai mare a altor partide si partidulete. 2. Compromisa este acea parte a sistemului care se numeste Presedintia, mai ales cu concursul lui Dodon, dar si a guvernarii PD care a inchis ochii la incalcarile repetate si intentionate ale Constitutieie RM de catre actualul "fost" Presedinte al RM. Insasi faptul ca sistemul abia acuma si-a adus aminte de "sed lex, dura lex", intr-o forma precipitata si inca dubioasa, vorbste mult despre mocirla in care ne aflam cu totii. 3. Ma scuzati, dar statistic vorbind, putred este si o parte de electorat. Altfel cum explicati fenomenul penalilor Usatii, Sor si sunt sigur, vor mai fi.Insasi amploarea furtului de peste 1000000000$, dar si laundromatul de miliarde de dolari, vorbeste mult de calitatea membrilor socitatii noastre. Concluzie: sa ne uitam, cu totii, mai intai in oglinda si ma apoi sa ne apucam sa curatim grajdul lui Augias.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

17.02.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Tătucul Dodon simte ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md