14:30:58 21.07.2024
Stiri

PLDM cheamă forțele politice europene să acționeze SOLIDAR și concertat la alegerile prezidențiale din noiembrie: „Câștigarea acestui scrutin și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar crea premise pentru debarcarea actualului regim”

Partide/Comunicate 03.06.2020 18:28 Vizualizări1929 Autor: Ziarul National
PLDM cheamă forțele politice europene să acționeze SOLIDAR și concertat la alegerile prezidențiale din noiembrie: „Câștigarea acestui scrutin și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar crea premise pentru debarcarea actualului regim”


Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) consideră că forțele politice proeuropene trebuie să facă front comun la alegerile prezidențiale din noiembrie curent, pentru ca ulterior să fie create premise pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Potrivit PLDM, R. Moldova se confruntă cu o criză profundă în toate domeniile vieții sociale. „Guvernat de sus până jos de coaliția PSRM-PD, statul nostru este expus unor vulnerabilități fără precedent și riscă să ajungă în pragul falimentului. Actuala putere a demonstrat, mai ales în perioada stării de urgență, că nu are nicio legitimitate în fața poporului. Președintele Dodon s-a folosit de starea de urgentă pentru a-și face campanie electorală și pentru a promova, deschis și pe toate căile, interesele Rusiei în R. Moldova, în dauna interesului național. Acordul de asociere cu UE a fost pus pe linie moartă. Coaliția de guvernare încearcă să schimbe vectorul de dezvoltare a țării”, avertizează Biroului Permanent Central al PLDM.

Totodată, liberal-democrații spun că Guvernul Chicu a eșuat atât în lupta cu pendemia de coronavirus, cât și în realizarea obiectivelor sale imediate.

„Măsurile aplicate de guvern pentru combaterea coronavirusului s-au dovedit a fi ineficiente, iar dinamica îmbolnăvirilor și a deceselor de Covid-19 se menține în continuare la un nivel alarmant. În timp ce în majoritatea țărilor situația revine la normal, R. Moldova devine o zonă roșie de contaminare. Suntem pe primul loc ca număr de medici și personal sanitar infectați. Astfel, s-a dovedit că avem un sistem de sănătate total nepregătit pentru situații de urgență, iar neglijarea constantă a acestui domeniu ne costă și ar putea să ne coste și în viitor multe vieți omenești”.

De asemenea, PLDM menționează că nici în domeniul justiției nu se mișcă nimic. „Lupta cu marea corupție s-a încheiat înainte de a se începe. Despre miliardul furat nu mai vorbește nimeni. Justiția este îngenuncheată, iar marii corupți sunt în continuare protejați. Pe plan economic, R. Moldova se îndreaptă vertiginos spre un colaps total. Gaura bugetară se extinde. Relațiile cu creditorii străini sunt deteriorate. Rata șomajului crește. Dar, chiar și în aceste condiții, regimul Dodon continuă să trăiască pe picior larg, repară monumente sovietice, participă la parada militară de la Moscova, irosind fără rost banii publici pe propagandă și acțiuni cu tentă electorală”.

Astfel, PLDM consideră că pentru depășirea acestei crize și pentru relansarea parcursului european este imperios necesar ca toate forțele politice proeuropene și întreaga societate să acționeze solidar și concertat la alegerile prezidențiale din noiembrie: „Câștigarea acestui scrutin și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate ar crea premise reale pentru debarcarea actualului regim politic marionetă”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md