16:11:26 23.02.2024
Stiri

Un nou ULTIMATUM dat autorităților de către fermieri, pentru ca să fie îndeplinită principala revendicare – alocarea sumei de 700 de milioane de lei. „În cazul în care vom fi mințiți, reacția agricultorilor va fi una dură”

Actualitate 23.06.2023 09:50 Vizualizări1774 Autor: Ziarul National
Un nou ULTIMATUM dat autorităților de către fermieri, pentru ca să fie îndeplinită principala revendicare – alocarea sumei de 700 de milioane de lei. „În cazul în care vom fi mințiți, reacția agricultorilor va fi una dură”


Negocierile de ieri-seară între Asociația „Forța Fermierilor” și prim-ministrul Dorin Recean nu s-au soldat cu rezultate concrete, iar agricultorii vor protesta în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pentru a patra zi consecutiv. Fermierii solicită de urgență alocarea, în două tranșe, a sumei de 700 de milioane de lei, pentru ca să fie salvați de la faliment producătorii mici și mijlocii.

Potrivit conducerii Asociației „Forța Fermierilor”, discuția de ieri-seară cu premierul Recean a fost „una stranie”.

Citește și: Maia Sandu se IMPLICĂ în soluționarea REVENDICĂRILOR fermierilor: Șefa statului a cerut două zile pentru a găsi 700 de milioane, iar acum e la BNM pentru a solicita facilități pentru agricultori

„Ieri, am primit promisiunea de la președinta Maia Sandu că în două zile va fi clarificată poziția Uniunii Europene cu privire la alocarea resurselor financiare pentru acoperirea pierderilor la producerea culturilor cerealiere și oleaginoase. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, ne-a comunicat faptul că deja sunt identificate 200 de milioane de lei pentru plata compensațiilor. Totodată, premierul Recean a fost evaziv în discuția cu noi. În cele din urmă, premierul a promis public că până marți, 27 iunie, va oferi un răspuns concret referitor la sumele compensațiilor și termenele de achitare a acestora”, se arată într-un comunicat de presă al fermierilor.

Citește și: VIDEO // Situație tensionată în centrul capitalei. Agricultorii protestatari au încercat să intre cu TRACTOARELE pe scările Parlamentului. În fața fermierilor a ieșit spicherul Igor Grosu: „Au fost identificate 200 de milioane de lei”

Agricultorii mai spun că au suspiciuni rezonabile că autoritățile ar trage de timp, chiar dacă asociația a demonstrat „flexibilitate maximă” în negocieri și a propus că inițial să fie alocate măcar 350 de milioane de lei pentru salvarea fermierilor mici și mijlocii.

„Asociația „Forța Fermierilor” a decis că linia de credibilitate față de sinceritatea autorităților în raport cu producători agricoli este 27 iunie, când așteptăm răspunsul final al prim-ministrului. Astăzi vom depune o declarație privind desfășurarea în ziua de marți, 27 iunie, a unui marș cu tehnica agricolă în jurul clădirii Guvernului. În cazul în care vom fi mințiți, reacția agricultorilor va fi una dură. Nu putem admite falimentul fermierilor mici și mijlocii, cu tot cu satele în care își desfășoară activitatea și transformarea R. Moldova în moșia la 3-4 companii transnaționale”, se mai arată în comunicatul Asociației.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md